Prudko žravé cestoviny na slovenský spôsob
Foto: siuuu
Ja som si tento recept pre seba nazvala slovenské cestoviny - alebo cestoviny na slovenský spôsob. Je to najobľúbenejší cestovinový recept mojej silnejšej Zobraziť celý popisJa som si tento recept pre seba nazvala slovenské cestoviny - alebo cestoviny na slovenský spôsob. Je to najobľúbenejší cestovinový recept mojej silnejšej polovičky a keď ho chcem potešiť, tak týmto jedlom sa mi to podarí vždy. Pritom je to úplne jednoduché a rýchlo hotové jedlo - ale musím uznať, že je chutné, a vždy sa rýchlo zje, ako aj dnes, keď sme mali extra málo času na obed.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g (podľa chuti) |
|
4-5 ks |
|
100 g (alebo sušená šunka) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti (alebo pažítka) |
|
2,5 l |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Cestoviny uvaríme v osolenej vriacej vode na skus. Kým sa varia cestoviny, pokrájame si na malé kúsky slaninu alebo sušenú šunku (recept vznikol vo verzii so slaninou, ale občas ju nahradím z diétnych dôvodov sušenou šunkou) a na väčšej panvici ju na oleji opečieme. Vo vhodnej nádobe vidličkou rozšľaháme so soľou a korením vajíčka. Posekáme si petržlenovú vňať alebo pažítku.
- 2
Cestoviny scedíme, pridáme k slanine, premiešame, zalejeme rozšľahanými vajíčkami, a za stáleho miešania opekáme asi minútu - vajíčka by nemali byť úplne suché. Ihneď podávame posypané posekanou petržlenovou vňaťkou alebo pažítkou.
Tiež s vajcom:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Veru naše mamy aj babky vedeli čo je dobré a vedeli aj z ničoho vykúzliť výborné jedlo. Ja som bola ako dieťa veľký zlý a prieberčivý jedál, ale doteraz si pamätám na kyslú fazuľovicu a kysnutý slivkový koláč od babky, alebo jedlá od maminky, ktoré varím aj ja, ale nikdy nechutia tak ako od nich. A už viac krát sa mi potvrdilo, že najlepšie chutia tie na prípravu a suroviny najjednoduchšie jedlá.