Cestoviny s vajcom
Cestoviny s vajcom

Prudko žravé cestoviny na slovenský spôsob

siuuu - fotkasiuuu, 10. októbra 2019
Prudko žravé cestoviny na slovenský spôsob
Foto: siuuu

Ja som si tento recept pre seba nazvala slovenské cestoviny - alebo cestoviny na slovenský spôsob. Je to najobľúbenejší cestovinový recept mojej silnejšej Zobraziť celý popisJa som si tento recept pre seba nazvala slovenské cestoviny - alebo cestoviny na slovenský spôsob. Je to najobľúbenejší cestovinový recept mojej silnejšej polovičky a keď ho chcem potešiť, tak týmto jedlom sa mi to podarí vždy. Pritom je to úplne jednoduché a rýchlo hotové jedlo - ale musím uznať, že je chutné, a vždy sa rýchlo zje, ako aj dnes, keď sme mali extra málo času na obed.

4
porcie
5 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g (podľa chuti)
4-5 ks
100 g (alebo sušená šunka)
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti (alebo pažítka)
2,5 l
1 PL




Postup

  1. 1

    Cestoviny uvaríme v osolenej vriacej vode na skus. Kým sa varia cestoviny, pokrájame si na malé kúsky slaninu alebo sušenú šunku (recept vznikol vo verzii so slaninou, ale občas ju nahradím z diétnych dôvodov sušenou šunkou) a na väčšej panvici ju na oleji opečieme. Vo vhodnej nádobe vidličkou rozšľaháme so soľou a korením vajíčka. Posekáme si petržlenovú vňať alebo pažítku.

  2. 2

    Cestoviny scedíme, pridáme k slanine, premiešame, zalejeme rozšľahanými vajíčkami, a za stáleho miešania opekáme asi minútu - vajíčka by nemali byť úplne suché. Ihneď podávame posypané posekanou petržlenovou vňaťkou alebo pažítkou.

Diskusia k receptu

farbuska
Veru, prudko žravé. Moja stará mama robievala domáce rezance s rozličnými posýpkami alebo do záhoráckej fazuľovice. Keď z nich zostalo, opiekla ich trochu do chrumkava na roztopenej slaninke na ťažkej železnej panvici a potom na to hodila vajíčka, posypala pažítkou alebo mladou cibuľkovou vňaťou. To bola neskutočná dobrota!
siuuu
@farbuska (10.10.2019 21:58)

Veru naše mamy aj babky vedeli čo je dobré a vedeli aj z ničoho vykúzliť výborné jedlo. Ja som bola ako dieťa veľký zlý a prieberčivý jedál, ale doteraz si pamätám na kyslú fazuľovicu a kysnutý slivkový koláč od babky, alebo jedlá od maminky, ktoré varím aj ja, ale nikdy nechutia tak ako od nich. A už viac krát sa mi potvrdilo, že najlepšie chutia tie na prípravu a suroviny najjednoduchšie jedlá.
merry64
Presne takto to robievama asi aj prvé jedlo ,ktoré som sa naučila variť.Je to veľmi chutné a rýchle jedlo.