Opečený losos
Opečený losos

Jednoduchý losos s hráškovým pyré a bylinkovým pestom

siuuu - fotkasiuuu, 9. októbra 2019
Jednoduchý losos s hráškovým pyré a bylinkovým pestom
Foto: siuuu

Rybky máme nás radi - tentoraz som zvolila lososa. Toto bola taká rýchlovka - nič zložité, ale moooc dobré. Množstvá uvádzam také orientačné, pokojne si môžete prispôsobiť podľa seba.

4
porcie
10 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks čerstvý
4 hrste (mrazený)
2-3 plátky
1 ks menšia
1 dl
podľa chuti čerstvé (tymian, oregano, mäta, bazalka, ...!
2-3 PL
1-2 strúčiky
1 hrsť (pistácie, mandle, píniové, ...)
podľa chuti
podľa chuti
1-2 PL strúhaný

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kúsky lososa umyjeme, osušíme, ochutíme soľou a korením a na masle opečieme - ja som mala aj s kožou, takže najskôr som opekala na koži na rozpálenej panvici asi 2-3 minúty a potom po minútke z každej strany.

  2. 2

    Hrášok som prepláchla, orestovala na masle a cibuľke, zaliala primerane vodou - len aby bol ponorený a uvarila do mäkka. Scedila som ho, rozmixovala s kúskom masla a trochou teplej smotany, ochutila som soľou a korením.

  3. 3

    Na pesto som v mažiariku rozmašírovala oriešky (ja som mala pistácie), natrhané bylinky, posekaný cesnak, olivový olej a parmezán na konzistenciu akú vidíte na fotografii.

  4. 4

    Ja som pridala aj predvarený a pečený zemiačik, ale dá sa aj bez neho.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: