Jednoduchý losos s hráškovým pyré a bylinkovým pestom
Foto: siuuu
Rybky máme nás radi - tentoraz som zvolila lososa. Toto bola taká rýchlovka - nič zložité, ale moooc dobré. Množstvá uvádzam také orientačné, Zobraziť celý popisRybky máme nás radi - tentoraz som zvolila lososa. Toto bola taká rýchlovka - nič zložité, ale moooc dobré. Množstvá uvádzam také orientačné, pokojne si môžete prispôsobiť podľa seba.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks čerstvý |
|
4 hrste (mrazený) |
|
2-3 plátky |
|
1 ks menšia |
|
1 dl |
|
podľa chuti čerstvé (tymian, oregano, mäta, bazalka, ...! |
|
2-3 PL |
|
1-2 strúčiky |
|
1 hrsť (pistácie, mandle, píniové, ...) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1-2 PL strúhaný |
|
Postup
-
1
Kúsky lososa umyjeme, osušíme, ochutíme soľou a korením a na masle opečieme - ja som mala aj s kožou, takže najskôr som opekala na koži na rozpálenej panvici asi 2-3 minúty a potom po minútke z každej strany.
- 2
Hrášok som prepláchla, orestovala na masle a cibuľke, zaliala primerane vodou - len aby bol ponorený a uvarila do mäkka. Scedila som ho, rozmixovala s kúskom masla a trochou teplej smotany, ochutila som soľou a korením.
- 3
Na pesto som v mažiariku rozmašírovala oriešky (ja som mala pistácie), natrhané bylinky, posekaný cesnak, olivový olej a parmezán na konzistenciu akú vidíte na fotografii.
- 4
Ja som pridala aj predvarený a pečený zemiačik, ale dá sa aj bez neho.
Tiež losos:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu