Jednoduchý bezlepkový cukinový koláč s orechami
Foto: novalim
Cukina alebo tekvica sa dá použiť ako veľmi vďačná ingrediencia aj do koláčov. Tento jednoduchý bezlepkový cukinový koláč s orechami vás presvedčí o Zobraziť celý popisCukina alebo tekvica sa dá použiť ako veľmi vďačná ingrediencia aj do koláčov. Tento jednoduchý bezlepkový cukinový koláč s orechami vás presvedčí o tom, že vďaka cukine ostáva cesto šťavnaté a chutné aj na druhý deň. Nebojte sa pri pečení trochu experimentovať, výsledok vás môže veľmi príjemne prekvapiť.
na 180 °C
Suroviny
250 g |
|
200 g mleté |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
0,5 bal. |
|
150 ml |
|
3 ks |
|
1 štipka |
|
180 g |
|
250 g nastrúhaná |
|
Na polevu: | |
70 g |
|
70 g |
|
1 hrsť (nasekané a opražené) |
|
Postup
-
1
Tento bezlepkový cukinový koláč vymiešame v jednej mise. Najprv zmiešame všetky suché prísady. Bezlepkovú múku Promix PK špeciál, kypriaci prášok, sódu preosejeme a do nich vmiešame škoricu, soľ, cukor a mleté lieskovce a varechou premiešame.
- 2
Pridáme rozšľahané vajcia a olej, opäť premiešame.
- 3
Nakoniec vmiešame cuketu, ktorú sme dopredu nastrúhali, nechali odpočinúť a vyžmýkali z nej prebytočnú tekutinu.
- 4
Zmes nalejeme do hlbšieho plechu, ktorý sme vystlali papierom na pečenie (alebo potreli tenkou vrstvou oleja a vysypali trochou múky). Uhladíme povrch koláča a dáme piecť.
- 5
Pečieme na 180 stupňoch asi pol hodinu, kým špajdľa po zapichnutí do koláča nebude čistá.
- 6
Upečený koláč necháme trochu vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme polevu.
- 7
Poleva: Smotanu privedieme do varu, odstavíme, zalejeme ňou nastrúhanú alebo na malé kúsky nasekanú čokoládu. Miešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí.
- 8
Polevu nalejeme na koláč a uhladíme. Posypeme opraženými posekanými lieskovcami.
Tiež cuketový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu