Zemiaková kuľaša so slaninkou
Tento chutný zemiakový recept pre vás pripravil Vladimír Pitoňák, šéfkuchár reštaurácie hotela Klar v Liptovskom Mikuláši....
Basmati ryžový puding s malinami a kávou
Recept na netradičný slávnostný dezert pre vás pripravil Richard Danis, šéfkuchár reštaurácie UFO watch. taste....
Opečené kráľovské hrebenatky s mladou mrkvou
Recept na netradičné slávnostné predjedlo pre vás pripravil Richard Danis, šéfkuchár reštaurácie UFO watch. taste. groove....
Šalát z červenej repy s mrazeným červeným pomarančom
Recept na netradičný slávnostný šalát pre Varecha. sk pripravil Richard Danis, šéfkuchár reštaurácie UFO watch. taste....
Pestré prúžky
Cibuľu, karfiol, mrkvu a papriku umyjeme, rozpolíme, zbavíme jadierok, vyrežeme vnútorné žilky...
Šalát s vajíčkami a olivami
Zrelé paradajky nakrájame na hrubšie plátky a upravíme na tanier. Pridáme na kolieska nakrájanú červenú cibuľu, ...
Pochúťka z kukurice
Drobné očistené šúľky kukurice uložíme na misu, osolíme a 24 hodín necháme stáť. Potom ich...
Pikantná zelenina
Papriky umyjeme, očistíme a nakrájame na pásiky. Cibuľu, mrkvu a cukiny olúpeme a nakrájame...
Paradajky v octovom náleve
Paradajky umyjeme a necháme uschnúť. Každú paradajku desaťkrát prepichneme špáradlom a vložíme do pripravených pohárov. Cibuľky...
Zelená fazuľka v sladkokyslom náleve
Na dno pohárov dáme po 2 kolieska cibule. Potom 2 kolieska mrkvy, bobkový list a...
Indický kečup
Jablká upečieme nasucho, vychladnuté očistíme, pokvapkáme šťavou z červenej repy, pridáme ocot, prelisovaný...
Ajvar
Očistenú cibuľu, papriku, cesnak a paradajku zomelieme na mlynčeku na mäso a dáme variť spolu...
Sladkokyslé cukiny
Nálev pripravíme tak, že zmiešame vodu, ocot, cukor a deko, povaríme 5 minút...
Sterilizované baranie rohy
Rôznofarebné baranie rohy pokrájame na 1 cm dlhé kúsky, ktoré zmiešame so strúčikmi cesnaku a hrozienkami....
Baklažánové taštičky
Baklažán nakrájame na plátky s hrúbkou 1 cm. Plátky baklažánu z každej strany osolíme a necháme...
Zaváraný bulharský šalát
Najprv si uvaríme nálev a necháme ho vychladnúť. Medzitým umytú a očistenú zeleninu pokrájame – papriku,...
Červená paprika v oleji
Papriku vyčistíme a pokrájame na hrubé rezance. Vložíme ju do pohára. Prisypeme všetky ostatné suroviny...
Kel v slanom náleve
Kel umyjeme, pokrájame a naložíme do fliaš. Vodu so soľou prevaríme.
Zimná čalamáda
Kapustu, papriku a cibuľu pokrájame, pomiešame s olejom, s nakladačom, octom a cukrom....
Paprikovo–rajčinová nátierka
Rajčiny uvaríme a pretlačíme cez sito. Umytú papriku pomelieme s ostatnými prísadami a zamiešame do rajčinového...
Kalerábová nátierka s chrenom
Kaleráb očistíme, umyjeme, nastrúhame na jemnom strúhadle, vložíme do misy, pokvapkáme šťavou z...
Zelerová nátierka so syrom a paprikou
Očistený surový zeler postrúhame, pridáme majolku, smotanu, nastrúhané 2 druhy tvrdého syra, varené...
Cviklový šalát s jablkami
Surovú, varenú alebo sterilizovanú červenú repu, jablká a zeler nadrobno nakrájame, pokvapkáme rastlinným olejom,...
Šalát z hlávkovej kapusty s jablkami a rybím filé
Kapustu očistíme, umyjeme a vyrežeme tuhý hlúb. Potom ju nakrájame alebo nastrúhame a dáme do...
Kalerábový šalát s kuracinou
Kaleráby očistíme, nakrájame na kolieska a povaríme. Kuracie mäso nakrájame na rezance, opečieme na oleji,...
Kyslý kapustový šalát
Kapustu očistíme a nastrúhame na jemné pásiky, ktoré nasypeme do 2 l vriacej vody. Keď...
Mrkvový šalát s hrozienkami
Do misky nastrúhame nahrubo mrkvu a jablko. Do nastrúhanej masy pridáme ostatné suroviny.
Zelerový šalát „zazi“
Zeler zlejeme a mierne vytlačíme zvyšný nálev, nakrájame na rezance. Mrkvu a uhorku očistíme a...
Zelerový šalát s mrkvou a jablkami
Očistený a uvarený zeler, mrkvu a surové jablká pokrájame na jemné rezance. Pokvapkáme ich citrónovou...
Cukinový koláč
Cukinu nastrúhame na hrubom strúhadle, rovnako aj syr tofu, papriku nasekáme na kocky. Primiešame...
Zimný kapustový šalát
Očistenú bielu aj červenú kapustu pokrájame na jemné rezance. Pór pokrájame na tenké kolieska, reďkovky...
Cviklový šalát
Zemiaky uvarené v šupke pretlačíme cez sitko, pridáme nakrájanú vychladnutú uvarenú cviklu, ošúpané a nakrájané...