Foto: sjuz
Túto nátierku robieval môj otec, z duše som ju neznášala, hlavne ten "smrad" po celom byte :) Ale teraz ju zbožňujem. Žial - len ja. Zobraziť celý popisTúto nátierku robieval môj otec, z duše som ju neznášala, hlavne ten "smrad" po celom byte :) Ale teraz ju zbožňujem. Žial - len ja. A keď dostanem na ňu chuť, musím pretrpieť hundranie mojich dvoch chlapov :))
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na olej opražíme do zlata cibuľu, aj slaninku na maličké kocky. Nemusí byť. Pridáme rozdrobené kocky droždia, premiešame kým sa nerozpustí. Osolíme, mierne okoreníme.
- 2
Rozklepneme vajce, miešame, až kým sa vajce nezahustí ako v praženici.
- 3
Odstavíme, primiešame malú lyžičku horčice, na drobno pokrájanú kyslú uhorku a posekanú petržlenovú vňať. Najlepšie chutí na čerstvom chlebíku :) Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ale tá slaninka je tam výborná. A potom na drobnučko kyslú uhorku, trošku horčice a vňaťka...Mńam :)