/ 418. stránka receptov

  • Želé koktail

    Želé koktail

    Ak sa vám zdajú koláče príliš obyčajné, vyskúšajte osviežujúci dezert v neodolateľnej kombinácii s čerstvým ovocím, bez tuku a so želatínou...

  • Želé s jablkami a bielym vínom

    Želé s jablkami a bielym vínom

    Ak sa vám zdajú koláče príliš obyčajné, vyskúšajte osviežujúci dezert v neodolateľnej kombinácii s čerstvým ovocím, bez tuku a so želatínou...

  • Ovocné želé s vodkou

    Ovocné želé s vodkou

    Ak sa vám zdajú koláče príliš obyčajné, vyskúšajte osviežujúci dezert v neodolateľnej kombinácii s čerstvým ovocím, bez tuku a so želatínou...

  • Club Sandwich

    Club Sandwich

    Chystáte večierok a neviete ako prekvapiť hostí? Inšpirujte sa lahodným receptom šéfkuchára Petra Kulčára.

  • Karfiolový paprikáš

    Karfiolový paprikáš

    Karfiol možno variť, dusiť, zapekať či opekať s vajcami ako mozoček, smažiť, podávať ako nákyp či puding. Tento recept pre vás pripravil šéfkuchár Ľubomír Šmindák.

  • Bavorské karfiolové placky

    Bavorské karfiolové placky

    Karfiol možno variť, dusiť, zapekať či opekať s vajcami ako mozoček, smažiť, podávať ako nákyp či puding. Tento recept pre vás pripravil šéfkuchár Ľubomír Šmindák.

  • Zapekaný karfiol so šunkou a syrom

    Zapekaný karfiol so šunkou a syrom

    Karfiol možno variť, dusiť, zapekať či opekať s vajcami ako mozoček, smažiť, podávať ako nákyp či puding. Tento recept pre vás pripravil šéfkuchár Ľubomír Šmindák.

  • Vyprážaný karfiol s pažítkovou omáčkou

    Vyprážaný karfiol s pažítkovou omáčkou

    Karfiol možno variť, dusiť, zapekať či opekať s vajcami ako mozoček, smažiť, podávať ako nákyp či puding. Tento recept pre vás pripravil šéfkuchár Ľubomír Šmindák.

  • Letná omeleta z karfiolu

    Letná omeleta z karfiolu

    Karfiol možno variť, dusiť, zapekať či opekať s vajcami ako mozoček, smažiť, podávať ako nákyp či puding. Tento recept pre vás pripravil šéfkuchár Ľubomír Šmindák.

  • Grilovaný filet z lososa na špenáte a pečených zemiakoch

    Grilovaný filet z lososa na špenáte a pečených zemiakoch

    Losos má výborné, krehké mäso, ktoré je nielen ľahko stráviteľné, ale aj veľmi zdravé a všestranne využiteľné v kuchyni. Tento recept pre vás pripravil šéfkuchár Vojtech Artz.

  • Rukolový šalát s grilovanou broskyňou, ricottou a zálievkou

    Rukolový šalát s grilovanou broskyňou, ricottou a zálievkou

    Broskyne prepolíme, pokvapkáme ich olivovým olejom a grilujeme ich na rozpálenom grile. Rukolu premyjeme a pokvapkáme olivovým olejom, ochutíme soľou a korením.

  • Recept bez obrázku

    Zeler s rajčinami

    Zeler nastrúhame na drobné kocky, pokropíme citrónovou šťavou, zmiešame so smotanou a osolíme.

  • Recept bez obrázku

    Zapekaná cuketa s balkánskym syrom

    Do hrnca dáme rozohriať trochu masla a olivový olej, vložíme doň šampiňóny pokrájané na plátky a dusíme. Medzitým očistíme cuketu, nastrúhame ju na rezance (trochu z nich odložíme nabok) a pridáme k duseným šampiňónom, osolíme, pridáme...

  • Recept bez obrázku

    Pečené baklažány

    Baklažány umyjeme, osušíme a odrežeme stopky. Dužinu nakrájame na kocky a opražíme na miernom ohni v polovici oleja. Medzitým ošúpeme rajčiny (najlepšie je ich na chvíľu namočiť do vriacej vody) a nakrájame na kocky. Cibuľu...

  • Recept bez obrázku

    Mašličky s rajčiakmi a olivami

    Mašličky uvaríme podľa návodu v osolenej vode. Scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Rajčiny sparíme, ošúpeme a pokrájame, Mozarellu pokrájame na malé kocky. Olivy rozštvrtíme. Bazalku umyjeme a osušíme, lístky...

  • Recept bez obrázku

    Pečené červené paradajky s omáčkou

    Najprv urobíme zásmažku z oleja a múky, rozriedime ju jogurtom a miešame do varu, potom vsypeme nastrúhaný syr, stiahneme zo sporáka a zamiešame vajcia.

  • Recept bez obrázku

    Zapečené papriky so sójou a vločkami

    Ovsené vločky prepláchneme vriacou vodou a precedíme, rozšľaháme vajcia s mliekom a pridáme uvarené bôby, nastrúhanú mrkvu, nadrobno nakrájanú cibuľu, kukuricu bez nálevu, syr, vegetu a vločky, nakoniec všetko osolíme a okoreníme.

  • Recept bez obrázku

    Zapekaná tekvica

    Tekvice umyjeme, ošúpeme a pokrájame na plátky. Osolíme ich a necháme chvíľu odležať. Múku vyšľaháme s vajcami, mliekom, olejom a soľou.

  • Recept bez obrázku

    Zemiaky so syrom a špargľou

    Zemiaky očistíme a nakrájame na mesiačiky. V ľahko osolenej vode ich uvaríme.

  • Recept bez obrázku

    Karfiolový nákyp

    Karfiol očistíme, umyjeme v tečúcej vode, rozoberieme na ružičky, väčšie hlúbiky nadrobno posekáme a vložíme do ohňovzdornej, najlepšie sklenenej zapekacej nádoby. Čerstvé vajcia so smotanou osolíme, ochutíme postrúhaným muškátovým orieškom a petržlenovou vňaťou, ...

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist