Foto: babkamt
U nás sa varili aj takéto jedlá ako je zemiaková , fazuľová , hrachová kaša . Dnes som uvarila fazuľovú .
Postup
-
1
Večer som fazuľu umyla , namočila do vody . Ráno som vodu zliala a v druhej vode som varila fazuľu do mäkka bez soli .
-
2
Medzitým som umyla 150 g ryže .
-
3
Uvarenú fazuľu som zopár krát rozmixovala . Pridala som soľ , mleté čierne korenie a premiešala som ju .Znovu som dala fazuľu zovrieť a vsypala som do nej umytú ryžu . Už ju nemiešam ,aby mi neprihorela .
-
4
Varila som ju na stíšenom ohni 10 minút . Potom som oheň vypla a nechala ryžu dôjsť .
-
5
Kaša je najlepšia , keď sa zohrieva - čiže na druhý deň .Opekám ju na domácej bravčovej masti , do červena .
-
6
Manžel si k nej dal aj klobásu . Alebo k nej pasuje aj kúsok údeného mäsa.
-
7
Ja klobásu nemusím , tak som si ju dala samotnú . Viem , že jedlo na tanieri nevyzerá vábne , no je chutné .
@daguska je to naozaj jednoduché a hlavne sýte jedlo .
Už nejakú dobu premýšľam či sa dá urobiť z fazule kaša a či to vôbec niekto robí.
Tak som rada :)