Buchty plnené slivkovým lekvárom a nutelou (fototecept)
Foto: babkamt
Dávnejšie som nerobila buchty . Tentoraz mi nevyšlo na celý plech , lebo v novej rúre sú väčšie plechy ako boli v sporáku Zobraziť celý popisDávnejšie som nerobila buchty . Tentoraz mi nevyšlo na celý plech , lebo v novej rúre sú väčšie plechy ako boli v sporáku Mora .
na 200 °C
Postup
-
1
Z 50 ml vlažnej vody , 2 kl cukru a 21 g droždia som nechala vykysnúť kvások . Vykysnutý kvások som pridala do osiatej múky s 1 kl soli .V mikrovlnke som zohriala 250 ml mlieka . Odmerala som 50 ml oleja . Z týchto surovín som zamiesila cesto .
-
2
Asi po 45 minútach mi cesto vykyslo .
-
3
Cesto som vyvaľkala , pokrájala na štvorce. Na každý som dala 1 čl domáceho slivkového lekváru a nutelu - tiež 1 čl . Buchty som kládla na pomastený plech ďalej od seba .Buchty som potrela olejom .
-
4
Kým sa rozohriala rúra na 200 °C , plech som prikryla utierkou , aby buchty riadne podkysli .
-
5
Piekla som ich 20 minút . Upečené horúce buchty som potrela vodou . Posypala som ich práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým cukrom .
ale aj tak nestihneme-čo tu dnes tá @babkamt stvára!!!mäso chrumkavé...buchty lákavé...
aj ja cesto bez vajíčka...
nech zaznie ti moja =živio= pesnička..!!
@ebaka naše babičky mali viac času ako dnešná mladá generácia . Každý je vyťažený v práci , prednosť má kariéra . Už to zostalo na nás starších , aby sme im niečo upiekli .