Nepečená čokoládová roláda

safira85 - fotkasafira85, 1. mája 2013

Tento recept som našla na jednej stránke na internete. A keďže vo vareche som ho nikde nenašla, rozhodla som sa ho sem vložiť. Mama Zobraziť celý popisTento recept som našla na jednej stránke na internete. A keďže vo vareche som ho nikde nenašla, rozhodla som sa ho sem vložiť. Mama nám ho robievala na sviatky. Vždy sme sa naň tešili. Aj ja sama som zvedavá ako bude chutiť:)))))))))))).

15
porcií
15 - 20 minút
príprava

Suroviny

3 ks
1 ks
250 g
100 g
300 g
5 g
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    Vajcia, cukor, vanilkový cukor, a kako (môžete pridať a rozpustiť aj čokoládu) šľaháme nad parou. Keď zmes začne hustúť, odstavíme ju.

  2. 2

    Zvlášť rozpustíme Ceru, po jej vychladnutí ju zamiešame do zmesy.

  3. 3

    3. Do zmesy pridáme 2-3 polámané tortové oblátky, hrozienka, posekané orechy a želé cukríky.

  4. 4

    4. Fóliu položíme na tácku, potrieme vodou, položíme na ňu zmes, potom zrolujem a vytvarujeme (môžte to tvarovať aj vo forme na srnčí chrbát- zmes vojde do 2 foriem).

  5. 5

    5. Necháme stuhnúť v chladničke.

Diskusia k receptu

mirkamt
Tiež ju poznám - pod názvom Oblátková saláma, ale bez cukríkov. V tomto recepte bolo kandizované ovocie, ale robievali sme bez neho. Ked som bola mladšia, veľmi som túto chuťovku mala rada.
majkapalacinka
kto nemá rád margarín, môže dať maslo a hotovo, ja tiež ceru nepoužívam, od masla sa bude aj lepšie krájať....
Škoda, že si nedala fotku, by ma to zaujímalo s týmu gumíkmi, môj malý ich miluje :-)))) A ešte mi napadlo, že miesto tých oblátok, mimochodom, nemáš ich v rozpise surovín, by sme mohli použiť napr. aj burizóny...hm?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia