Foto: stacy77777
Rýchle,svieže...
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g |
|
250 ml alebo vychladená |
|
0,5 dl |
|
500 ml |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
1 bal. |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 bal. |
|
|
|
podľa potreby |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Pripravíme si šľahačky,pridáme 1 ztužovač smeta fix a med. Vyšľaháme,pridáme mascarpone. Želatínové plátky namočíme v 5 lyžiciach vody, necháme napučať,nahrejeme,aby sa rozpustila, trošička necháme prechládnuť,pridáme zo 3lyžice šľahačky,rozmiešame a vlejeme k ostatnému. Dobre vymiešame.
- 2
Do tortovej formy ukladáme piškóty namočené v káve s umom, natrieme vrstvu šľahačkovej plnky, potom poukladáme kolieska ananásu, znova tenká vrstva šľahačky, opäť piškóty namočené v káve,opäť šľahačka.
- 3
Uložíme zbytok ananásu aj piškót na hornú vrstvu.
- 4
Šťavu z ananásového kompótu dáme do hrnca, dolejeme vodou tak, aby sme mali 400ml. Dáme želatínové plátky do tohto nálevu napučať,pridáme cukor a zavaríme.
- 5
Necháme troška vychládnuť, na tortu nanesieme lyžicou zatiaľ len tenučkú vrstvu želatíny a necháme troška sadnúť. Chladnejšiu ostatnú želatínu potom nalejeme do formy,piškóty sa nám troška zdvihnú a zostanú v strede želatíny. Necháme ztuhnúť v chladničke.
- 6
Relatívne rýchle a spoľahlivé...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu