Nepečená ananásová torta

stacy77777 - fotkastacy77777, 29. apríla 2013

Rýchle,svieže...

12
porcií
45 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
250 ml alebo vychladená
0,5 dl
500 ml
1 ks
2 PL
1 bal.
1 ks
1 ks
1 bal.
podľa potreby
1 PL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si šľahačky,pridáme 1 ztužovač smeta fix a med. Vyšľaháme,pridáme mascarpone. Želatínové plátky namočíme v 5 lyžiciach vody, necháme napučať,nahrejeme,aby sa rozpustila, trošička necháme prechládnuť,pridáme zo 3lyžice šľahačky,rozmiešame a vlejeme k ostatnému. Dobre vymiešame.

  2. 2

    Do tortovej formy ukladáme piškóty namočené v káve s umom, natrieme vrstvu šľahačkovej plnky, potom poukladáme kolieska ananásu, znova tenká vrstva šľahačky, opäť piškóty namočené v káve,opäť šľahačka.

  3. 3

    Uložíme zbytok ananásu aj piškót na hornú vrstvu.

  4. 4

    Šťavu z ananásového kompótu dáme do hrnca, dolejeme vodou tak, aby sme mali 400ml. Dáme želatínové plátky do tohto nálevu napučať,pridáme cukor a zavaríme.

  5. 5

    Necháme troška vychládnuť, na tortu nanesieme lyžicou zatiaľ len tenučkú vrstvu želatíny a necháme troška sadnúť. Chladnejšiu ostatnú želatínu potom nalejeme do formy,piškóty sa nám troška zdvihnú a zostanú v strede želatíny. Necháme ztuhnúť v chladničke.

    Nepečená ananásová torta - obrázok 5
  6. 6

    Relatívne rýchle a spoľahlivé...

    Nepečená ananásová torta - obrázok 6

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia