Foto: pusta
Túto polievku sme varievali doma s kuriatkami, dnes som si na ňu spomenula po mnohých rokoch, ale použila som šampiňony. Bola výborná, aj ked Zobraziť celý popisTúto polievku sme varievali doma s kuriatkami, dnes som si na ňu spomenula po mnohých rokoch, ale použila som šampiňony. Bola výborná, aj ked iná. Zmenila som postup pri varení, zeleninku som najprv orestovala na oleji, nerobila som klasickým spôsobom zápražku do nej. Zasypala som zeleninku paprikou a múkou, po orestovaní som všetko zaliala vodou a uvarila. Bola ešte chutnejšia a rýchlejšie hotová.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
100 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Očistila som mrkvu, petržlen a celer.
-
2
Pokrájala som mrkvu a celer na malé kocky, petržlen na kolieska.
-
3
Očistené zemiaky som pokrájala na menšie kocky.
-
4
Šampiňóny som pokrájala na plátky.
-
5
Na rozohriatom oleji som orestovala cibuľu do sklovita.
-
6
Pridala som zeleninku i zemiaky naraz, restovala som všetko spolu asi 5 minút, kým nepustila šťavu.Zeleninka je po orestovaní chuťovo lepšia a výraznejšia.
-
7
Pridala som mletú rascu, mletú červenú papriku a nechala som ju rozpustiť.
-
8
Zasypala som múkou, ktorú som opražila...
-
9
...taliala studenou vodou a premiešala, aby nevznikli hrudky. Priviedla som polievku do varu
-
10
Polievku som osolila a varila na strednom plameni ešte 15 minút, bolo hotovo.
-
11
Podávala som horúce a posypané čerstvou pokrájanou petržlenovou vňaťou.
dakujem.
preto odporúčam takýto postup vyskúšať aj iným.
dakujem ti.
dakujem.