Foto: sonulienka
Dnes som mala pečenie v znamení kysnutého cesta. A vyskúšala som jeden recept ak sa Vám bude páčiť skúste.
porcií
príprava
Suroviny
Kysnuté cesto: | |
500 g |
|
2 PL |
|
1 1/2 PL |
|
1 kocka |
|
3-4 dcl |
|
200 g |
|
2 PL |
|
Plnka: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bylinky na posypanie ja som dala: | |
|
Postup
-
1
Kysnuté cesto som postup nefotila nakoľko to viete. Urobiť si kvások, preosiať múku a všetky suroviny dobre vypracovať. Nechať hodinu kysnúť.
-
2
Zatiaľ som si pripravila plnku tu sú suroviny ktoré som použila.Šunku som pokrájala na drobno a syr postrúhala.
-
3
Keď mi cesto vykyslo som si ho prekrojila na troje aby sa mi lepšie pracovalo.Cesto som si vyvaľkala a kolieska dávala na plech kde som mala pečiacu fóliu.
-
4
Potom som si stočila dva kúsky cesta.
-
5
Kolieska si po krajoch dookola potriem vajíčkom a obtočím vrkoč okolo cesta.Znovu potriem vajíčkom.
-
6
No a naplníme. Najprv som si rozrobila olivový olej,cesnak soľ a chilli a tým som začala plniť potom šunku na to syr a na koniec bylinky. Bylinky som dala čerstvé, už aj u nás konečne cítiť,že je jar a máme pažítku,petržlenovú vňatku na medveďom cesnaku sme boli a tak naplniť čerstvými bylinka mi nebol problém.
-
7
Naplnené komplet.
-
8
A šup dať piecť na 180 stupňov asi 20-25 minút.Sledujte si pečie sa do ružova. No a hotovo.
-
9
A ešte som piekla chlebík kuk.
len sa chcem spýtať:
1.na 500 g múky si dala až 650 - 75O ml tekutiny? voda+ jogurt je až toľko?
2. pozri si rozpis surovín
dokonca jogurt uvádzaš až 250 dl, asi si sa nechtiac pomýlila.
ale aj tak sa mi to zdá veľa na 500 g múky toľko tekutín.
dakujem ti za odpoved-