Blesková cibuľová polievka

mariamka - fotkamariamka, 30. apríla 2013
Blesková cibuľová polievka
Foto: mariamka

Hádam už jednoduchšia cibuľová polievka neexistuje. A pritom jej to nič neuberá na chuti. 3 kroky a je hotovo. A komu sa hodí, je Zobraziť celý popisHádam už jednoduchšia cibuľová polievka neexistuje. A pritom jej to nič neuberá na chuti. 3 kroky a je hotovo. A komu sa hodí, je to aj užitočný "vyprošťovák" :)

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks BIO, Nature, alebo doma pripravený
2 ks
podľa chuti alebo iný




Postup

  1. 1

    Pripravíme si bujón z kocky, alebo použijeme svoj domáci mäsový vývar. Ja som bohužiaľ v krátkosti času použila 3 bujónové kocky a primerané množstvo vody.

  2. 2

    Keď náme vývar/bujón hotový, nalejeme ho do taniera, prisypeme čerstvú nakrájanú cibuľku a krutóny z chlebíka alebo opečenej bagety. Ja som pôvodne kúpila hotové krutóny ale keďže som za domáce chute, urobila som v hriankovači zopár hrianok a pokrájala ich na kocky. Vždy, keď potrebujem krutóny do polievky, robím to takto, miesto opekania na panvici.

    Blesková cibuľová polievka - obrázok 2
  3. 3

    Už stačí len polievočku opatrne premiešať, primlieť korenie a pridať chilli podľa chuti, kto ako má rád a v závere posypať obľúbeným druhom syra, my máme radi goudu, nech sa páči :)

    Blesková cibuľová polievka - obrázok 3

Diskusia k receptu

angast
Toto je neskutočné. Prekvapenie mesiaca. Na záver mesiaca vynikajúce dielo. Nádejný víťaz súťaže polievok. Krásne si tam aplikovala tie bujóny a chlieb. Nečakaná a vydarená bodka súťaže.
Bez medvedieho cesnaku a tajomstva si vytvorila vrcholné dielo.
mariamka
ha-ha :) mozno mala byt sutaz mesiaca aj o "Glosatoroch" :)
angast
Glostrotl - to je ten blondín z toho známeho rádia ?
marianne
Takymto sposobom robim bleskovu cesnacku.Nema chybu,vyvar mam vzdy zamrazeny domaci,len ho zohrejem a je to raz-dva hotove,specialne jesen -zima je rychlo vybavena takouto vybornou bleskovkou..s cibulou ma to nenapadlo,vdaka za tip....
elysa
ja robím ako @mariane -cesnačku,mrazím vývar a potom ho takto míňam, tiež vyskúšam cibuľu...
angast
súhlasím s @mariamkou.
cesnačka má inú chuť ako cibuľačka. Kto neverí, nech skúsi a uvidí.
elysa
verím Vám obom @mariamka aj @angast a veru ju aj vyskúšam, mala som tú česť tento týždeň obedovať francúzsku cibuľačku, bola výborná, nemala som záujem o cibuľové, ale bariéra je prelomená...:-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia