Foto: mariamka
Hádam už jednoduchšia cibuľová polievka neexistuje. A pritom jej to nič neuberá na chuti. 3 kroky a je hotovo. A komu sa hodí, je Zobraziť celý popisHádam už jednoduchšia cibuľová polievka neexistuje. A pritom jej to nič neuberá na chuti. 3 kroky a je hotovo. A komu sa hodí, je to aj užitočný "vyprošťovák" :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si bujón z kocky, alebo použijeme svoj domáci mäsový vývar. Ja som bohužiaľ v krátkosti času použila 3 bujónové kocky a primerané množstvo vody.
- 2
Keď náme vývar/bujón hotový, nalejeme ho do taniera, prisypeme čerstvú nakrájanú cibuľku a krutóny z chlebíka alebo opečenej bagety. Ja som pôvodne kúpila hotové krutóny ale keďže som za domáce chute, urobila som v hriankovači zopár hrianok a pokrájala ich na kocky. Vždy, keď potrebujem krutóny do polievky, robím to takto, miesto opekania na panvici.
- 3
Už stačí len polievočku opatrne premiešať, primlieť korenie a pridať chilli podľa chuti, kto ako má rád a v závere posypať obľúbeným druhom syra, my máme radi goudu, nech sa páči :)
- 2
Bez medvedieho cesnaku a tajomstva si vytvorila vrcholné dielo.
cesnačka má inú chuť ako cibuľačka. Kto neverí, nech skúsi a uvidí.