Kapustová polievka s paradajkovým pretlakom a klobáskou

lenaer - fotkalenaer, 1. mája 2013
Kapustová polievka s paradajkovým pretlakom a klobáskou
Foto: lenaer

Jednoduchá a výborná. Pôvodný recept bol z časopisu Dobré Jedlo, ale máme radi pikantné tak som si ho trošku prispôsobila.

3-4
porcie
10 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1 PL
1 ČL
2 ČL
1,2 l
250 ml
1-2 ks
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti najlepšia je pikantná
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Kapustu umyjeme, olúpeme listy a vyrežeme hlúb. Kapustu najkrájame na kocky (kto má ako rád, môžu byť aj pásiky), pridáme nakrájanú mrkvu a orestujeme na oleji, kde sme predtým krátko opražili rascu. Chvílu podusíme a pridáme najemno nakrájanú klobásu. Necháme opražiť kým nepustia krásnu vôňu.

  2. 2

    Kapustu poprášime múkou a zalejeme horúcim vývarom. Povaríme do polomäkka a pridáme pretlak, ochutíme korením, tabascom a necháme prejsť varom. Povaríme kým nebude kapusta s mrkvou mäkká - nie však rozvarená. Podľa chuti môžeme dochutiť octom a cukrom, komu ako chutí. So soľou opatrne, vývar z bujonu je dosť slaný.

  3. 3

    Namiesto klobásky je možné pridať aj údené mäsko z bravčového rebierka. Ešte som to nevyskúšala, ale určite to bude chutné. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

lenaer
veru, je chutná a bez zápražky aj zdravšia, a ešte to skúsiť s tým údeným a hotovo.
1x trogar




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia