Kapustová polievka s paradajkovým pretlakom a klobáskou
Foto: lenaer
Jednoduchá a výborná. Pôvodný recept bol z časopisu Dobré Jedlo, ale máme radi pikantné tak som si ho trošku prispôsobila.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
2 ČL |
|
1,2 l |
|
250 ml |
|
1-2 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti najlepšia je pikantná |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Kapustu umyjeme, olúpeme listy a vyrežeme hlúb. Kapustu najkrájame na kocky (kto má ako rád, môžu byť aj pásiky), pridáme nakrájanú mrkvu a orestujeme na oleji, kde sme predtým krátko opražili rascu. Chvílu podusíme a pridáme najemno nakrájanú klobásu. Necháme opražiť kým nepustia krásnu vôňu.
- 2
Kapustu poprášime múkou a zalejeme horúcim vývarom. Povaríme do polomäkka a pridáme pretlak, ochutíme korením, tabascom a necháme prejsť varom. Povaríme kým nebude kapusta s mrkvou mäkká - nie však rozvarená. Podľa chuti môžeme dochutiť octom a cukrom, komu ako chutí. So soľou opatrne, vývar z bujonu je dosť slaný.
- 3
Namiesto klobásky je možné pridať aj údené mäsko z bravčového rebierka. Ešte som to nevyskúšala, ale určite to bude chutné. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu