Norimberské perníčky alebo tiež Lebkuchen - lebzten fotorecept
Foto: bibka
Tieto perníčky pochádzajú z nemecka, kde sú obľúbenou cukrovinkou nemcov a myslím, že aj všetkých návštevníkov. Tento recept som veľmi dlho hľadala ako "babičkine Zobraziť celý popisTieto perníčky pochádzajú z nemecka, kde sú obľúbenou cukrovinkou nemcov a myslím, že aj všetkých návštevníkov. Tento recept som veľmi dlho hľadala ako "babičkine perníčky". Spomenula som si na to, keď mi prišli na chuť perníčky, ktoré sme kupovali v obchode a za ten svet som si nevedela spomenúť, čo to vlastne bolo :D. A po dvojdňovom hľadaní som prišla na to, že to sú nemecké "Lebkuchen" :). Dúfam, že vám budú chutiť :)
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
250 g |
|
85 g |
|
2 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
štipka |
|
200 ml |
|
85 g alebo helia alebo maslo alebo palmarín |
|
100 g |
|
1 ks |
|
štipka |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Nachystáme si suroviny.
-
2
Zmiešame si suché prísady.
- 3
Na panvičke si na miernom ohni rozpustíme heru (heliu, maslo, palmarím.. to pre čo sme sa rohodli) a med.
- 4
Primiešame k suchým ingredienciám, vypracujeme cestičko a necháme vychladnúť.
- 5
Po vychladnutí tvarujeme guličky, uložíme na plech s papierom na pečenie. Medzi jednotlivými guličkami necháme dostatočný priestor, pretože sa pri pečení trošku rozlejú. Pečieme pri teplote 170°C, približne 10-15 min.
- 6
Po upečení vychladnuté perníčky potrieme polevou, kt. si pripravíme zmiešaním práškového cukru a mierne vyšľahaného bielku. Poleva má byť tekutá. Ak sa vám bude zdať až moc hustá, zrieďte ju trochou vody. Polevu na perníčkoch necháme uschnúť a je to :D
- 7
Výborne chutia, keď sú odležané :) Dobrú chuť ;)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu