Norimberské perníčky alebo tiež Lebkuchen - lebzten fotorecept

bibka - bez fotkybibka, 1. mája 2013
Norimberské perníčky alebo tiež Lebkuchen - lebzten (fotorecept)
Foto: bibka

Tieto perníčky pochádzajú z nemecka, kde sú obľúbenou cukrovinkou nemcov a myslím, že aj všetkých návštevníkov. Tento recept som veľmi dlho hľadala ako "babičkine Zobraziť celý popisTieto perníčky pochádzajú z nemecka, kde sú obľúbenou cukrovinkou nemcov a myslím, že aj všetkých návštevníkov. Tento recept som veľmi dlho hľadala ako "babičkine perníčky". Spomenula som si na to, keď mi prišli na chuť perníčky, ktoré sme kupovali v obchode a za ten svet som si nevedela spomenúť, čo to vlastne bolo :D. A po dvojdňovom hľadaní som prišla na to, že to sú nemecké "Lebkuchen" :). Dúfam, že vám budú chutiť :)

30-40
porcií
30-40 minút
príprava
10-15 minút
na 170 °C

Suroviny

250 g
85 g
2 ČL
1 ČL
1 ČL
1/2 ČL
 štipka
200 ml
85 g alebo helia alebo maslo alebo palmarín
100 g
1 ks
 štipka
 štipka




Postup

  1. 1

    Nachystáme si suroviny.

    Norimberské perníčky alebo tiež Lebkuchen - lebzten (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zmiešame si suché prísady.

  3. 3

    Na panvičke si na miernom ohni rozpustíme heru (heliu, maslo, palmarím.. to pre čo sme sa rohodli) a med.

    Norimberské perníčky alebo tiež Lebkuchen - lebzten (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Primiešame k suchým ingredienciám, vypracujeme cestičko a necháme vychladnúť.

    Norimberské perníčky alebo tiež Lebkuchen - lebzten (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po vychladnutí tvarujeme guličky, uložíme na plech s papierom na pečenie. Medzi jednotlivými guličkami necháme dostatočný priestor, pretože sa pri pečení trošku rozlejú. Pečieme pri teplote 170°C, približne 10-15 min.

  6. 6

    Po upečení vychladnuté perníčky potrieme polevou, kt. si pripravíme zmiešaním práškového cukru a mierne vyšľahaného bielku. Poleva má byť tekutá. Ak sa vám bude zdať až moc hustá, zrieďte ju trochou vody. Polevu na perníčkoch necháme uschnúť a je to :D

    Norimberské perníčky alebo tiež Lebkuchen - lebzten (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Výborne chutia, keď sú odležané :) Dobrú chuť ;)

Diskusia k receptu

bibka
Neni zač :) Dúfam, že bude chutiť :)
notakja
Dik za recept, pamatam sa na ne este z detstva, velmi mi chutili.
arriska
ako dlho vydrzia ? chcem ich urobit na Vianoce .....
bibka
Milá @arriska , mám pocit, že by mali vydržať tak týždeň v uzavretej nadobke :)
martamm
bibka, si šikovné dievča, veru upečiem tieto perníčky, určite budú veľmi chutné :)
nikitka33
Pernicky som vyskusala minule Vianoce a tieto peciem opat. Robila som ich nakoniec bez polevy a ozdobila orechmi a vydrzali mi velmi dlho (ako medovnicky) :). Dakujem aj ja za receptik.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia