Norimberské perníčky alebo tiež Lebkuchen - lebzten fotorecept
Tieto perníčky pochádzajú z nemecka, kde sú obľúbenou cukrovinkou nemcov a myslím, že aj všetkých návštevníkov. Tento recept som veľmi dlho hľadala ako "babičkine Zobraziť celý popisTieto perníčky pochádzajú z nemecka, kde sú obľúbenou cukrovinkou nemcov a myslím, že aj všetkých návštevníkov. Tento recept som veľmi dlho hľadala ako "babičkine perníčky". Spomenula som si na to, keď mi prišli na chuť perníčky, ktoré sme kupovali v obchode a za ten svet som si nevedela spomenúť, čo to vlastne bolo :D. A po dvojdňovom hľadaní som prišla na to, že to sú nemecké "Lebkuchen" :). Dúfam, že vám budú chutiť :)
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 85 g | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| štipka | 
                                                             | 
                                                    
| 200 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 85 g alebo helia alebo maslo alebo palmarín | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| štipka | 
                                                             | 
                                                    
| štipka | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Nachystáme si suroviny.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Zmiešame si suché prísady.
- 3
 Na panvičke si na miernom ohni rozpustíme heru (heliu, maslo, palmarím.. to pre čo sme sa rohodli) a med.
                                                    - 4
 Primiešame k suchým ingredienciám, vypracujeme cestičko a necháme vychladnúť.
                                                    - 5
 Po vychladnutí tvarujeme guličky, uložíme na plech s papierom na pečenie. Medzi jednotlivými guličkami necháme dostatočný priestor, pretože sa pri pečení trošku rozlejú. Pečieme pri teplote 170°C, približne 10-15 min.
- 6
 Po upečení vychladnuté perníčky potrieme polevou, kt. si pripravíme zmiešaním práškového cukru a mierne vyšľahaného bielku. Poleva má byť tekutá. Ak sa vám bude zdať až moc hustá, zrieďte ju trochou vody. Polevu na perníčkoch necháme uschnúť a je to :D
                                                    - 7
 Výborne chutia, keď sú odležané :) Dobrú chuť ;)
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 3
 

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Diskusia k receptu