Foto: babav
Babovka podla receptu od Cistinky.Piekla som ju viac krat ,je chutna sama o sebe. Pre zmenu som ju v tomto recepte naplnila citronovou Zobraziť celý popisBabovka podla receptu od Cistinky.Piekla som ju viac krat ,je chutna sama o sebe. Pre zmenu som ju v tomto recepte naplnila citronovou plnkou .
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
2 šálky |
|
1 šálky |
|
1 šálky |
|
3 ks |
|
2-3 ks |
|
1 cl |
|
Plnka: | |
3/4 šálky |
|
150 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Potrebujeme:
-
2
Babovkovu formu dokladne vymastime maslom a posypeme mukou.
-
3
Vajcia vyslahame do peny s cukrom a citronovou stavou,pomaly prislahame smotanu,nakoniec muku zmiesanu s PDP a nastruhanou citronovou korou . Hotove cesto vylejeme do pripravenej formy.
-
4
Pecieme v rure vyhriatej na 180 stupnov C, priblizne 30 minut.Upecenu babovku nechame odpocivat vo forme aspon 10 minut ,az potom ju vyklopime .
-
5
Pripravime si plnku vyslahanim zmaknuteho masla ,syra a cukru.Lemon curd pislahame az nakoniec ,pouzijeme 1/2 salky.
-
6
Hotova plnka :
-
7
Zvysnu stvrtinu lemon curdu zmiesame z omrvinkami ,ktore sme ziskali vyrezanim vnutra vychladnutej babovky.
-
8
Natrieme ho na zaklad babovky a bielou plnkou vyplnime vyrezanu cast.
-
9
Obidve casti spojime a bohato posypeme praskovym cukrom.
-
10
Takto vyzerala v reze:
-
11
Porcia.
jaj-či to iba v rozprávke býva? dobre sa mi na tú bábovečku díva..:-))))
Vidím ,že forma ma úspech ,kúpila som ju dávnejšie v Kitchen Aid
domácich potrebach tu u nas(US). Skúste pohladat na internete ....
Amazon Bunt Pans,alebo Nordic Ware.
Lemon curd som objavila tiež vdaka Vareche, dlho som ho v obchodoch ignorovala ,až do prvého ochutnania.Viem , že mnohé sikulky si ho varia doma , ja si vždy kúpim kvalitny čerstvý a spotrebujem naraz.