Francúzska kuchyňa (recepty chronologicky)

prazdny

Recyklované makrónky s vôňou ruží

Dezerty

Och tá vôňa. Ešte som mala zvyšok nevydarených makrónkových škrupiniek, tak som znovu urobila ich recykláciu....

prazdny

Paris-Brest, klenot medzi francúzskymi dezertami

Dezerty

Tento francúzsky dezert z odpaľovaného cesta vznikol v roku 1910 na počesť cyklistického závodu Paris-Brest. Je podobný našim venčekom či veterníkom, no je omnoho honosnejší a chutnejší....

prazdny

Clafoutis s čučoriedkami

Koláče

Clafoutis je francúzsky dezert s čerešňami, ale pokojne doň môžete dať bobuľové ovocie, ktoré vám...

prazdny

Éclairs so slaným karamelom

Dezerty

Pripravíme si základné odpaľované cesto, recept nájdete tu.

prazdny

Choux - francúzske veterníčky

Dezerty

Pripravíme si základné odpaľované cesto, recept nájdete tu. Plechy na pečenie vystelieme silikónovou podložkou alebo...

prazdny

Francúzska cibuľová polievka

Večera

Táto polievka síce vyžaduje trochu trpezlivosti, ale výsledok určite stojí za to :)

prazdny

Recyklované makrónky s malinovo-ríbezľovou plnkou

Dezerty

Letná verzia - plnené s kyselkavou ríbezľovo-malinovou plnkou a čerstvými ríbezľami....

prazdny

Grilovaný hermelín s orechmi, ríbezľami a rozmarínom

Večera

V lete sa mi veľmi nechce stáť pri sporáku, tak robievam zväčša iba jednoduché a rýchle jedlá....

prazdny

Jahodové srdce

Dezerty

Naučte sa piecť tradičné francúzske cesto na dezerty sablé breton. Aby sa jeho tvar krásne udržal,...

prazdny

Hovädzie po burgundsky

Hovädzie mäso

Hovädzie mäso na burgundský spôsob s poriadnou dávkou červeného vína chutí neodolateľne. Tajomstvo jeho dokonalej chuti spočíva...

prazdny

Jahodové makrónky

Dezerty

Moje prvé pečenie makróniek bolo nanič... Ale teraz sa podarili. Určite sa oplatí vyskúšať...

prazdny

Diamanty s brusnicami

Dezerty

Diamanty sú francúzskou klasikou. Namiesto sušených brusníc môžete použiť, čo si len želáte....

prazdny

Francúzske toasty

Dezerty

Sladké raňajky, olovrant alebo jednoduchá večera.

prazdny

Lieskovcovo-pomarančové makrónky

Dezerty

Opäť moje obľúbené mršky. Musela som zabehnúť novú podložku. Také jesenné... kombinácia lieskovcových škrupiniek...

prazdny

Slivkové mousse tortičky

Dezerty

Malé, ružové, lahodné koláčiky. Veľmi dlho som sa odhodlávala pripraviť tento typ dezertu -...

prazdny

Černicové makrónky

Dezerty

Ako sa hovorí "keď musíš, tak musíš". Strašnú chuť som na tieto malé mršky mala a chcela som vyskúšať nový recept...

prazdny

Zaúdené ratatouille Kamado Joe

Bezmäsité jedlá

Odkedy sme sa presťahovali, priatelia, tak v mojej kuchyni sa sporák a rúra ešte nezapli. Všetko čo varíme, varíme na keramickom grile na terase....

prazdny

Hovädzie po burgundsky

Hovädzie mäso

Pôvodne tento recept pochádza od p. Petra Eliáša, vedúceho penziónu a reštaurácie U námořníka v Hukvaldoch. Robil ho naživo v jednom z videoreceptov od Brepty, a keďže postupne skúšam jeho recepty, vnukol mi myšlienku aj na túto pochúťku...

prazdny

Dvojžĺtková domáca majonéza a tatárska omáčka

Prílohy

Recept na majonézu som našiel na stránke toprecepty. cz. Návod na tatársku omáčku mám od kamaráta...

prazdny

Višňový clafoutis

Koláče

Clafoutis je klasický francúzsky ovocný letný koláč. Jeho výhodou je ľahká príprava a v tejto forme...

prazdny

Francúzska remuláda

Prílohy

Remuláda (fr. rémoulade) je pikantná kuchynská omáčka podobná majonéze. Pri hraní jednej vedomostnej hry som...

prazdny

Najrýchlejšie a najjednoduchšie makrónky

Dezerty

Takýto recept na makrónky ste ešte nevideli :)

prazdny

Bravčové medailóniky s pomarančovou omáčkou s estragónom

Bravčové mäso

Nechajte sa prekvapiť netradičnými chuťami, vyskúšajte špecialitu z londýnskych reštaurácií....

prazdny

Pistáciové makrónky

Dezerty

Milujem pistácie aj ich chuť v rôznych produktoch. Pistáciová zmrzlina je u mňa už roky rokúce TOP. Takže keď som kúpila pistáciovú pastu, vedela som, že budú aj makrónky plnené pistáciovou plnkou....

prazdny

Waffle z kokosového mlieka a strúhaného kokosu

Dezerty

Skvelé, chutné a jednoduché raňajky. Waffle ozvláštnené kokosovou chuťou sú jemné, nadýchane a určite...

prazdny

Croquembouche so žĺtkovým krémom a slaným karamelom

Dezerty

Cesto: Do hrnca dáme vodu, olej a soľ a privedieme do varu. Pridáme múku a...