Francúzska kuchyňa

Francúzska kuchyňa je vrcholom gastronomického umenia a z hľadiska histórie a medzinárodného hodnotenia je na 1. mieste.

  • Kačacie rillettes z pomalého hrnca (fotorecept)

    Kačacie rillettes z pomalého hrnca (fotorecept)

    Toto rillettes je asi najchutnejšie z tých, čo som robil. Jeden kamoš mi poradil dať víno alkoholizované z Portugalska a to túto dobrotu ohromné zvýraznilo.

  • Rillettes z muflonieho pleca v pomalom hrnci (fotorecept)

    Rillettes z muflonieho pleca v pomalom hrnci (fotorecept)

    Keď to ide z bravčového mäsa, tak prečo nie z diviny? Skúsil som a delikatesa je na svete, ktorú budem robiť častejšie. Dá sa na to použiť rôzna divina.

  • Lieskovcové makrónky

    Lieskovcové makrónky

    Ja som sa do makróniek zamilovala - páčia sa mi ako vyzerajú a mám rada koláčiky, ktoré netreba krájať (upečiem, je to chutné, výborné, ale pokrájať zákusky, aby boli pekné, jednoducho neviem).

  • Citrónové makrónky

    Citrónové makrónky

    Makrónky - buď ich milujete alebo nenávidíte. Upiecť ich tak, aby sa podarili nie je ľahké, ale ja mám rada výzvy, tak som odhodlala. Asi 4. pokus už vyzeral ako makrónky... a...

  • Bœuf à la bourguigne - národne jedlo Francúzska (videorecept)

    Bœuf à la bourguigne - národne jedlo Francúzska (videorecept)

    Pomaly varené mäso na víne. Korene tohto jedla siahajú, ako inak, do oblasti Burgundy. Práve tu chovali špeciálny druh dobytka menom Charelais. Mäsko z týchto zvierat bolo mäkké a ideálne na dusenie, víno bolo silné...

  • Francúzsky pomarančový koláčik

    Francúzsky pomarančový koláčik

    Dnes bolo poriadne upršané počasie a jediná aktivita, ktorú som bola ochotná spraviť bolo upiecť tento ľahký koláč. Je šťavnatý, a ak máte chuť môžete si k nemu pridať šľahačku, šľahačku s mascarpone alebo len...

  • Francúzske toasty bez lepku

    Francúzske toasty bez lepku

    V mise si rozmiešame vidličkou vajcia s mliekom, pridáme škoricu, muškátový orech, soľ a vanilkovú esenciu. Opäť premiešame.

  • Smažené bravčové nožičky (fotorecept)

    Smažené bravčové nožičky (fotorecept)

    Tento recept mi v komentári poslala @45678. Dnes došlo naň a verte či nie, je to delikatesa. Tak som si povedal, že sa s vami oň podelím a ja ho budem mať uložený, tak...

  • Kura na víne (fotorecept)

    Kura na víne (fotorecept)

    Toto jedlo vzniklo v Burgundsku, kde sa pôvodne robilo s miestnym vínom. Môže sa pridať aj trochu brandy. Dnes je toto jedlo typickým pre všetky francúzske bistrá. My si na ňom vždy veľmi pochutíme....

  • Crème brûlée podľa Richarda Sulíka (videorecept)

    Crème brûlée podľa Richarda Sulíka (videorecept)

    Crème brûlée presne tak, ako sa má robiť. Zabudnime na politiku a vychutnajme si tento známy dezert.

  • Lososový tatarák

    Lososový tatarák

    Údeného lososa nakrájame, alebo rozmixujeme, alebo naškrabeme s čerstvým lososom. Pridáme cibuľu nakrájanú najemno, horčice, nasekané kapary, kôpor, limetkovú šťavu, čierne korenie, soľ a olivový olej. Všetko dobre zamiešame....

  • Špenátový quiche s nivou (fotorecept)
  • Bezlepkové odpaľované koláčiky éclairs s maslovým krémom

    Bezlepkové odpaľované koláčiky éclairs s maslovým krémom

    Máte radi bezlepkové odpaľované koláčiky? Čo by ste povedali na také venčeky, veterníky alebo fajnové francúzske éclairky? S našou múkou Promix PK špeciál, ktorá je bez alergénov (žiaden lepok, žiadna sója, žiadna laktóza) a je...

  • Francúzske zemiaky Dauphinoise (videorecept)

    Francúzske zemiaky Dauphinoise (videorecept)

    Krémové trošku iné francúzske zemiaky.

  • Nivové suflé

    Nivové suflé

    Tvaroh, smetanu, sůl a pepř, vejce, nivu - vše ušleháme metlou. Vmícháme nasekanou petrželovou nať.

  • Francúzsky hruškový koláč (fotorecept)

    Francúzsky hruškový koláč (fotorecept)

    Je možné, že tento koláč je už na Vareche, ale mala som prezreté hrušky, tak som ho upiekla. Je to jednoduchý ale veľmi chutný koláč.

  • Crème brûlée

    Crème brûlée

    Vanilkový lusk rozřízneme a vnitřek vyškrábneme nožem, dáme do smetany a svaříme, ( lusk svaříme se smetanou a pak ho vyjmeme ) necháme vychladnout a pak přidáme ušlehané žloutky s cukrem.

  • Nadýchané tvarohovo-limetkové suflé bez mouky

    Nadýchané tvarohovo-limetkové suflé bez mouky

    Žloutky ušleháme s cukrem a přidáme tvaroh, šťávu a nastrouhanou kůru ze 2 limetek, ušleháme nahladko.

  • Mont Blanc - dezert z jedlých kaštanů

    Mont Blanc - dezert z jedlých kaštanů

    Mám moc ráda jedlé kaštany, hlavně o Vánocích miluji pečené kaštany. Ráda z nich ale dělám i jiné pochoutky a mezi ně patří tento dezert. Je ale velmi sytý, takže stačí do malých skleniček.

  • Francúzsky slivkový flaugnarde

    Francúzsky slivkový flaugnarde

    Francúzsky slivkový flaugnarde je variant tradičného čerešňového koláča francúzskych babičiek, clafoutis. Koláč sa podobá bublanine, ale jeho cesto je jemnejšie. Na rozdiel od bublaniny, ovocie sa najprv naukladá na dno formy a až...

TV Varecha TV Varecha logo
Inšpirácie z nových receptov
TOPlist