Bezlepkové madlenky
Bezlepkové madlenky

Bezlepkové čokoládové madlenky

novalim - fotkanovalim, 14. júla 2023. Komerčný recept.
Bezlepkové čokoládové madlenky
Foto: novalim

Výborná vec - tieto bezlepkové čokoládové madlenky. Jemný koláčik, ktorý sa priam rozplýva v ústach. Cesto na tieto madlenky totiž obsahuje veľa roztopenej Zobraziť celý popisVýborná vec - tieto bezlepkové čokoládové madlenky. Jemný koláčik, ktorý sa priam rozplýva v ústach. Cesto na tieto madlenky totiž obsahuje veľa roztopenej čokolády, vďaka čomu je jemnejšie ako iné druhy ciest. Vyskúšajte si ich napiecť. Verte, že najmä v lete vám dobre padne takýto sladký dezert bez lepku. Môžete si ho vziať so sebou aj na výlet či do práce.
Zdroj: www.novalim.sk

16 ks
porcií
40 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

70 g (alebo PK špeciál múka bezgluténová)
70 g
70 g
70 g
50 g
3 ks




Postup

  1. 1

    Horkú čokoládu roztopíme v malom kastróliku nad parou a necháme ju vychladnúť. Vajíčka rozbijeme a oddelíme bielky a žĺtky. Potom v mise vyšľaháme do nadýchanej bledej peny žĺtky spolu s práškovým cukrom. Do tohto žĺtkového krému pridáme roztopenú a vychladnutú čokoládu a dobre všetko spolu premiešame. Ďalej prisypeme preosiatu bezgluténovú múku Promix PK alebo PK špeciál a zamiešame ju do zmesi.

  2. 2

    Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Pomocou gumenej varechy ho vmiešame do pripravenej zmesi z vajec, čokolády a múky a vznikne nám tak krémové čokoládové cesto. Formu na madlenky vytrieme tenkou vrstvou masla a vysypeme ju tenkou vrstvou bezgluténovej múky. Potom do každej formičky nalejeme z pripravenej čokoládovej zmesi.

  3. 3

    Bezlepkové čokoládové madlenky pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňoch asi 15 minút. Dĺžka pečenia závisí od veľkosti madleniek. My sme tie naše piekli vo forme, kde mala každá madlenka asi 8 cm. Ak máte menšiu formu, odporúčame sledovať dĺžku pečenia a podľa potreby ju prispôsobiť.

  4. 4

    Madlenky po dopečení opatrne vyklopíme na mriežku a necháme ich vychladnúť. Z tejto dávky nám vyšlo 16 väčších madleniek.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia