Zapekaná quinoa s jablkami a škoricou
Foto: ryzasos
Quinoa, často označovaná ako superpotravina, je nielen zdravá, ale aj mimoriadne všestranná surovina, ktorú môžete využiť aj v sladkých receptoch. Táto pečená quinoa Zobraziť celý popisQuinoa, často označovaná ako superpotravina, je nielen zdravá, ale aj mimoriadne všestranná surovina, ktorú môžete využiť aj v sladkých receptoch. Táto pečená quinoa s jablkami a škoricou je lahodný dezert alebo výživné raňajky. Kombinácia jemnej chuti quinoy, sladkých karamelizovaných jabĺk a voňavej škorice vytvára dokonalú harmóniu chutí. Vyskúšajte tento recept so SOS Quinoa.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Najprv prepláchnite quinou pod studenou vodou, aby ste odstránili horkú chuť. Potom ju dajte do hrnca, pridajte 2 šálky vody a štipku soli. Priveďte k varu, znížte teplotu a nechajte jemne variť približne 15 minút, alebo kým nie je quinoa mäkká a voda absorbovaná.
- 2
V miske zmiešajte nakrájané jablká, med alebo javorový sirup, škoricu, muškátový oriešok, hrozienka a nasekané orechy.
- 3
Predhrejte rúru na 180 °C. Uvarenú quinou premiešajte s jablkovou zmesou a pridajte vanilkový extrakt. Zmes preložte do vymastenej zapekacej misky.
- 4
Pečte v predhriatej rúre približne 25-30 minút, alebo kým jablká nezmäknú a vrch nie je jemne zlatistý.
- 5
Pečenú quinou podávajte teplú, môžete ju ešte poliať medom alebo ozdobiť čerstvým ovocím.
Tiež quinoa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu