Zapekaná quinoa
Zapekaná quinoa

Zapekaná quinoa s jablkami a škoricou

ryzasos - fotkaRyža SOS, 30. augusta 2024. Komerčný recept.
Zapekaná quinoa s jablkami a škoricou
Foto: ryzasos

Quinoa, často označovaná ako superpotravina, je nielen zdravá, ale aj mimoriadne všestranná surovina, ktorú môžete využiť aj v sladkých receptoch. Táto pečená quinoa Zobraziť celý popisQuinoa, často označovaná ako superpotravina, je nielen zdravá, ale aj mimoriadne všestranná surovina, ktorú môžete využiť aj v sladkých receptoch. Táto pečená quinoa s jablkami a škoricou je lahodný dezert alebo výživné raňajky. Kombinácia jemnej chuti quinoy, sladkých karamelizovaných jabĺk a voňavej škorice vytvára dokonalú harmóniu chutí. Vyskúšajte tento recept so SOS Quinoa.

4
porcie
20 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 hrnček
2 ks
1/2 hrnčeka (alebo javorový sirup)
1 ČL
1/4 ČL
1/2 hrnčeka
 nasekané
1 ČL




Postup

  1. 1

    Najprv prepláchnite quinou pod studenou vodou, aby ste odstránili horkú chuť. Potom ju dajte do hrnca, pridajte 2 šálky vody a štipku soli. Priveďte k varu, znížte teplotu a nechajte jemne variť približne 15 minút, alebo kým nie je quinoa mäkká a voda absorbovaná.

  2. 2

    V miske zmiešajte nakrájané jablká, med alebo javorový sirup, škoricu, muškátový oriešok, hrozienka a nasekané orechy.

  3. 3

    Predhrejte rúru na 180 °C. Uvarenú quinou premiešajte s jablkovou zmesou a pridajte vanilkový extrakt. Zmes preložte do vymastenej zapekacej misky.

  4. 4

    Pečte v predhriatej rúre približne 25-30 minút, alebo kým jablká nezmäknú a vrch nie je jemne zlatistý.

  5. 5

    Pečenú quinou podávajte teplú, môžete ju ešte poliať medom alebo ozdobiť čerstvým ovocím.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia