Jogurtová nátierka
Jogurtová nátierka

Jednoduchá domáca čerstvá nátierka fotorecept

kucharecka33 - fotkakucharecka33, dnes 14:53

Ak hľadáte jednoduchú, ľahkú, zdravú nátierku plnú bielkovín, s primeraným množstvom tuku, bez konzervantov, tu je... Ak vám to pripomína syr labneh, nemýlite Zobraziť celý popisAk hľadáte jednoduchú, ľahkú, zdravú nátierku plnú bielkovín, s primeraným množstvom tuku, bez konzervantov, tu je... Ak vám to pripomína syr labneh, nemýlite sa. Krémový syr labneh patrí k národným pokrmom Libanonu. Jeho výroba je veľmi ľahká, jednoducho sa z jogurtu nechá odkvapkať srvátka. Výsledkom je vynikajúci mäkký syr, ktorý má vysoký obsah probiotík, bielkovín, vitamínu A, vápnika a naopak nízky podiel tuku.

15
porcií
15 (+ stečenie jogur minút
príprava

Suroviny

400 g (selský, Clever, Hollandia..)




Postup

  1. 1

    Jogurt osolíme podľa chuti, môžeme pridať sušenú alebo čerstvú nadrobno nasekanú pažítku, petržlenovú vňať... Syr sa môže oživiť cesnakom, červenou paprikou alebo môže ostať čistý, bez príchutí. Môžete zvoliť jogurt s vyšším podielom tuku, niekto pridáva aj kyslú smotanu. Ja volím jogurty s nižším/normálnym obsahom tuku. Pripravíme si sitko, na ktoré dáme čistú utierku, plátno alebo dve vrstvy gázoviny. Nalejeme doň vymiešaný jogurt.

    Jednoduchá domáca čerstvá nátierka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pod sitko dáme nádobu...

    Jednoduchá domáca čerstvá nátierka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...a necháme srvátku odtekať aspoň 12-24 hodín v chladničke.

    Jednoduchá domáca čerstvá nátierka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom syr jednoducho vyklopíme na tanier a môžeme konzumovať.

    Jednoduchá domáca čerstvá nátierka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vydrží čerstvý 24-48 hodín. Ak ho teda dovtedy nezjete :) Dobrú chuť!

    Jednoduchá domáca čerstvá nátierka (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia