Jednoduchá domáca čerstvá nátierka fotorecept
Foto: kucharecka33
Ak hľadáte jednoduchú, ľahkú, zdravú nátierku plnú bielkovín, s primeraným množstvom tuku, bez konzervantov, tu je... Ak vám to pripomína syr labneh, nemýlite Zobraziť celý popisAk hľadáte jednoduchú, ľahkú, zdravú nátierku plnú bielkovín, s primeraným množstvom tuku, bez konzervantov, tu je... Ak vám to pripomína syr labneh, nemýlite sa. Krémový syr labneh patrí k národným pokrmom Libanonu. Jeho výroba je veľmi ľahká, jednoducho sa z jogurtu nechá odkvapkať srvátka. Výsledkom je vynikajúci mäkký syr, ktorý má vysoký obsah probiotík, bielkovín, vitamínu A, vápnika a naopak nízky podiel tuku.
porcií
príprava
Postup
-
1
Jogurt osolíme podľa chuti, môžeme pridať sušenú alebo čerstvú nadrobno nasekanú pažítku, petržlenovú vňať... Syr sa môže oživiť cesnakom, červenou paprikou alebo môže ostať čistý, bez príchutí. Môžete zvoliť jogurt s vyšším podielom tuku, niekto pridáva aj kyslú smotanu. Ja volím jogurty s nižším/normálnym obsahom tuku. Pripravíme si sitko, na ktoré dáme čistú utierku, plátno alebo dve vrstvy gázoviny. Nalejeme doň vymiešaný jogurt.
-
2
Pod sitko dáme nádobu...
-
3
...a necháme srvátku odtekať aspoň 12-24 hodín v chladničke.
-
4
Potom syr jednoducho vyklopíme na tanier a môžeme konzumovať.
-
5
Vydrží čerstvý 24-48 hodín. Ak ho teda dovtedy nezjete :) Dobrú chuť!
samozřejmě čerstvého sýru