Zeleninová polievka
Zeleninová polievka

Letná polievka minestrone s bezlepkovou cestovinou

novalim - fotkanovalim, 25. júna 2024. Komerčný recept.
Letná polievka minestrone s bezlepkovou cestovinou
Foto: novalim

Na jar či v lete máme kopu mladej, čerstvej a zdravej zeleninky. My sme ju využili pri príprave fantastickej talianskej polievky minestrone. Spolu Zobraziť celý popisNa jar či v lete máme kopu mladej, čerstvej a zdravej zeleninky. My sme ju využili pri príprave fantastickej talianskej polievky minestrone. Spolu s našou bezlepkovou cestovinou je to ľahká, chutná a výživná večera pre celú rodinu. Aj po horúcom letnom dni vám dodá tekutiny a vitamíny - stačí ju nechať vlažnú a letné osvieženie je na svete.
Zdroj: www.novalim.sk

4
porcie
15 minút
príprava
20 - 25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
3 ks
1 ks
1 strúčik
 kúsok (môže byť aj stopkový)
1/2 hrnčeka (čerstvý alebo mrazený)
1 konzerva (scedená, bez nálevu)
1 ČL
2 PL
1 l
1 bal.
 lístky




Postup

  1. 1

    Mrkvu a zeler očistíme, umyjeme a nakrájame na nie príliš malé kúsky. Cuketu nešúpeme, len ju opláchneme a osušíme - nakrájame ju aj so šupkou.

  2. 2

    Na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do zmäknutia. Pridáme tiež nadrobno nakrájaný cesnak a sušené oregano. Minútku spolu všetko prehrejeme. Pridáme nakrájanú zeleninu aj s hráškom a restujeme asi 3 minúty. Prilejeme paradajkový pretlak, premiešame a zalejeme vývarom. Zvyšok doplníme obyčajnou vodou tak, aby polievka bola pomerne hustá.

  3. 3

    Dobre všetko premiešame, podľa chuti osolíme a privedieme k varu. Potom stiahneme teplotu a pomaly varíme asi 20-25 minút. 5 minút pred dovarením pridáme scedenú fazuľu.

  4. 4

    Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale a adekvátne množstvo pridáme do uvarenej polievky. Podávame s postrúhaným parmezánom a ozdobené lístkami bazalky.

Diskusia k receptu