Zeleninová polievka

Letná polievka minestrone s bezlepkovou cestovinou

Autor receptu: novalim

Na jar či v lete máme kopu mladej, čerstvej a zdravej zeleninky. My sme ju využili pri príprave fantastickej talianskej polievky minestrone.* Spolu s našou bezlepkovou cestovinou je to ľahká, chutná a výživná večera pre celú rodinu. Aj po horúcom letnom dni vám dodá tekutiny a vitamíny - stačí ju nechať vlažnú a letné osvieženie je na svete.

4
porcie
15 minút
príprava
20 - 25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mrkvu a zeler očistíme, umyjeme a nakrájame na nie príliš malé kúsky. Cuketu nešúpeme, len ju opláchneme a osušíme - nakrájame ju aj so šupkou.
  2. Na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do zmäknutia. Pridáme tiež nadrobno nakrájaný cesnak a sušené oregano. Minútku spolu všetko prehrejeme. Pridáme nakrájanú zeleninu aj s hráškom a restujeme asi 3 minúty. Prilejeme paradajkový pretlak, premiešame a zalejeme vývarom. Zvyšok doplníme obyčajnou vodou tak, aby polievka bola pomerne hustá.
  3. Dobre všetko premiešame, podľa chuti osolíme a privedieme k varu. Potom stiahneme teplotu a pomaly varíme asi 20-25 minút. 5 minút pred dovarením pridáme scedenú fazuľu.
  4. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale a adekvátne množstvo pridáme do uvarenej polievky. Podávame s postrúhaným parmezánom a ozdobené lístkami bazalky.