Ovocný cheesecake
Ovocný cheesecake

Pečený cheesecake s lesnými plodmi

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 22. júna 2024
40-50 minút
na 170 °C

Suroviny

250 g
125 g
Krém:
250 g
360 g (Lučina, Philadelphia)
200 g
1 bal.
3-4 PL
2 PL (prášok)
2 ks
Ovocná vrstva:
300 g mrazené (lesné plody)
2-3 PL
1 PL (prášok)




Postup

  1. 1

    V sekáčiku si rozrdvíme sušienky, pridáme roztopené maslo a hmotu rovnomerne natlačíme na dno formy vystlanej papierom na pečenie (priemer 26 cm). Dáme piecť na 8-10 minút do predhriatej rúry na 170 °C.

  2. 2

    Pripravíme si krém. Tvaroh a krémový syr vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridáme kyslú smotanu, vajcia a vanilkový pudingový prášok. Hmotu vylejeme na predpečený korpus a dáme piecť na 40-50 minút. Necháme vychladnúť v pootvorenej rúre.

  3. 3

    Ovocná vrstva: Ovocie varíme na platni na miernom ohni. Pridáme cukor podľa chuti. Ak máme väčšie kúsky ovocia, rozpučíme ich vidličkou. Na záver pridáme pudingový prášok a ešte chvíľku varíme, aby ovocie zhustlo. Necháme trochu vychladnúť a nanesieme na cheesecake. Koláč necháme stuhnúť v chlade najlepšie cez noc.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia