Pečený cheesecake s lesnými plodmi
na 170 °C
Suroviny
| 250 g |
|
| 125 g |
|
| Krém: | |
| 250 g |
|
| 360 g (Lučina, Philadelphia) |
|
| 200 g |
|
| 1 bal. |
|
| 3-4 PL |
|
| 2 PL (prášok) |
|
| 2 ks |
|
| Ovocná vrstva: | |
| 300 g mrazené (lesné plody) |
|
| 2-3 PL |
|
| 1 PL (prášok) |
|
Postup
-
1
V sekáčiku si rozrdvíme sušienky, pridáme roztopené maslo a hmotu rovnomerne natlačíme na dno formy vystlanej papierom na pečenie (priemer 26 cm). Dáme piecť na 8-10 minút do predhriatej rúry na 170 °C.
- 2
Pripravíme si krém. Tvaroh a krémový syr vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridáme kyslú smotanu, vajcia a vanilkový pudingový prášok. Hmotu vylejeme na predpečený korpus a dáme piecť na 40-50 minút. Necháme vychladnúť v pootvorenej rúre.
- 3
Ovocná vrstva: Ovocie varíme na platni na miernom ohni. Pridáme cukor podľa chuti. Ak máme väčšie kúsky ovocia, rozpučíme ich vidličkou. Na záver pridáme pudingový prášok a ešte chvíľku varíme, aby ovocie zhustlo. Necháme trochu vychladnúť a nanesieme na cheesecake. Koláč necháme stuhnúť v chlade najlepšie cez noc.
Tiež ovocný cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu