Marhuľový džem
Marhuľový džem

Domáci marhuľový džem videorecept

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 25. júna 2024. Komerčný recept.

Domáci marhuľový džem so Želírkou Liana. Zabudnite na hodiny strávené nad hrncom! S našou Želírkou zažijete bleskovú prípravu a uchováte si plnú chuť Zobraziť celý popisDomáci marhuľový džem so Želírkou Liana. Zabudnite na hodiny strávené nad hrncom! S našou Želírkou zažijete bleskovú prípravu a uchováte si plnú chuť ovocia aj cenné vitamíny.

30 minút
príprava

Suroviny

1 kg odkôstkované
500 g
1 bal.
1 KL




Postup

  1. 1

    Umyté marhule rozpolíme, odkôstkujeme a nakrájame na malé kúsky. Dáme ich do hrnca a zalejeme malým množstvom vody, aby rýchlejšie zmäkli a uvoľnili šťavu.

  2. 2

    Ovocie za stáleho miešania zahrejeme do varu. Z 500 g cukru odoberieme 2 PL, zmiešame so Želírkou Liana a pridáme k zmäknutým marhuliam. Želírku pridávame vždy pred cukrom.

  3. 3

    Vysypeme zvyšný cukor a za stáleho miešania varíme cca 5 minút.

  4. 4

    Pre zvýraznenie chuti a farby pred koncom varenia pridáme Kyselinu citrónovú Liana. Ak chceme mať istotu, že je džem dostatočne hustý naberieme kúsok na tanierik a odložíme na pár minút do chladničky. 

  5. 5

    Hotový džem rozmixujeme ponorným mixérom.

  6. 6

    Ešte horúci džem nalejeme do zaváracích pohárov. Uzatvoríme a otočíme hore dnom do vychladnutia.

  7. 7

    Dobrý tip: Ak sú marhule mäkké, nemusia sa krájať na menšie kúsky, keďže by sa rýchlejšie rozvarili.

  8. 8

    Informácia: Nemusíte sa obávať, že ak pridáte Želírku Váš džem už nebude domáci. Práve naopak džem si zachová výraznú chuť ovocia a cenné látky, pretože sa nevarí zbytočne pridlho a zároveň naša Želírka Liana obsahuje pektín z ovocia ako jablká a citrusy a tieto spôsobia rýchlejšie zahustenie džemu bez nekonečne dlhého miešania. Podobne si pripravíme džem aj z iných druhov ovocia. Kyselina citrónová slúži aj ako konzervant, ale tiež zvýrazňuje farbu ovocia. Kyselina sorbová je obsiahnutá aj v Želírke, preto ju nie je nutné pridávať naviac. Dodáva sa len pre prípad, ak by viečko nebolo dokonale uzavreté a aby sa vaše domáce zaváraniny naozaj nepokazili plesňami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia