Grécky mokrý koláč
Foto: frommykitchendotcom
30-35 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
3 ks |
|
1 bal. |
|
1 hrnček (250 ml) |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
1,5 hrnčeka |
|
1 bal. |
|
4 PL |
|
Na zaliatie: | |
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
1/2 hrnčeka |
|
3 PL |
|
Postup
-
1
Hrnček - 2 dl. Celé vajcia vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Následne pridáme mlieko a postupne olej a miešame ďalej.
- 2
Znížime otáčky a pridáme múku s práškom do pečiva a kakaom.
- 3
Hotové cesto vylejeme do vymasteného a vysypaného plechu alebo sklenenej zapekacej misky 30x20 cm. Pečieme na 180 °C asi 30-35 minút. Necháme vychladnúť.
- 4
Na preliatie: Mlieko zmiešame s cukrom, olejom a kakaom a zohrievame na platni až kým zmes nezačne vrieť. Ja som dodala aj nalámanú čokoládu a chuť bola ešte lepšia.
- 5
Koláč nakrájame na kocky a necháme v plechu. Zalejeme pripravenou zmesou. Necháme vychladnúť pri izbovej teplote a následne dáme do chladu. Samotný koláč je dosť sladký :)
Tiež kakaový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Máš pravdu. Na plech 30x20 je 1/2kg cukru veľmi veľmi veľa.
Určite dobrý koláč z dovolenky 😊
Ale keď si pomyslím na tie milióny cukrových kryštálikov a moje plavky…
V žiadnom prípade Tvoj recept nekritizujem, len upozorňujem, že je v ňom pól kilá cukru na veľmi malom priestore…