Polievka z bielej maslovej tekvice s hríbami, krúpami a zeleninou
Jednoduchá, ale veľmi chutná polievka. Vyskúšajte. Nemusí byť len tekvicová krémová...
Suroviny
| 1/2 ks veľká |
|
| 1 menšia hrsť |
|
| 1 šálka |
|
| (alebo bujón) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 1 ks (s vňaťou) |
|
| 3 ks menšia |
|
| 1 ks malý |
|
| 1/8 ks |
|
| 1/4 ks |
|
| čerstvá |
|
| (alebo mletá) |
|
|
|
|
| domáca |
|
| (alebo čerstvý) |
|
| (alebo ligurček) |
|
|
|
Postup
-
1
Krúpy som premyla ešte večer a nechala namočené vo vode. Uvarím ich osobitne v kuracom vývare.
- 2
Na masle s olejom restujem nakrájanú cibuľku s vňaťou a trochou rasce a tiež všetku očistenú a narezanú zeleninu. Nakoniec pridám väčšie kocky bielej tekvice. Miešam. Osolím, okorením, zalejem zostatkom vývaru, dolejem vodou a varím. Vlejem sušené hríby aj s nálevom, ktoré som si namočila vopred.
- 3
Keď je zelenina uvarená, pridám k nej uvarené krúpy aj s vývarom. Za občasného premiešania nechám zovrieť. Podľa potreby ešte dochutím a hodím nastrihanú petržlenovú vňať.
Tiež zeleninová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu