Zeleninová polievka

Jarná detox polievka zo stonkového zeleru (fotorecept)

Autor receptu: kitchenguru

Postup

  1. Zeler umyjeme, nakrájame a pridáme do hrnca, v ktorom máme rozohriaty olej. Vňať si odložíme zvlášť. Pridáme korenie, pretlačený cesnak, med, sladkú papriku a necháme opražiť na oleji.
  2. Po cca 3-5 minútach pridáme vodu, cibuľu celú bez šupky, očistenú nakrájanú mrkvu a petržlen, rascu, korenie, chilli a soľ.
  3. Keď polievka vrie a cibuľa je polomäkká, tak pridáme celú paradajku a dve lyžice pohánky a varíme do zmäknutia paradajky. Počas varenia v tejto fáze môžeme pridať lyžicu balsamica a zelerovu vňaťku, majorán a prípadne ešte dosoliť.
  4. Keď je cibuľa aj paradajka uvarená, polievka je hotová.