
Drážďanská vianočná štóla
Štóla sa pečie niekoľko dní pred podávaním, odporúča sa nechať ju odstáť 3-6 dní, takže...

Bezlepkový likérový tart z medového cesta
Aj vy neodoláte vôni vianočného medovníka? Tak si s nami upečte tento efektný likérový tart bez lepku....

Kváskový štedrák z kvásku lievito madre
Štedrák sa u nás nikdy na Vianoce nepiekol. Párkrát sme dostali na ochutnávku, chutil, ...

Marcipánová štóla na plechu
Takáto štóla je jedna báseň. Z dvojnásobnej dávky jej môžete napiecť za plech, nakrájať na rezy alebo štvorce....

Vianočný perník s marcipánom
Perník máme radi, je to jednoduchý, rýchlo pripravený koláčik, ktorý nikdy nesklame....

Piškótový štedrák
Tento sviatočný koláč som už robila z kysnutého cesta aj z lineckého. Dnes som pripravila netradične v modernejšej verzii z piškótového cesta....

Štedrák ako závin
Recept na tento koláč je veľmi jednoduchý a dokáže ho upiecť každý začínajúci kuchár. Má štedrú...

Plnený točený medovník
Toto je u nás TOP medzi medovými koláčikmi - klasické medovníčky už roky nerobím, tento závin...

Vianočný štedrák
Droždie rozdrobíme do vlažného mlieka s lyžičkou cukru. Premiešame a necháme vzísť kvások. Do misy...

Vianočná hviezda
Tradičný koláč z kysnutého cesta na Vianoce nesmie chýbať. Tento má mnoho názvov, niekto ho...

Biskupský chlebík s kandizovaným ovocím
V mixéri vyšľaháme maslo s preosiatym cukrom dopenista. Po jednom prilievame vajcia.

Vianočný stromček z lístkového cesta
Taka predvianocna generalka. Ked to muz vcera zbadal, pozrel na mna, ze ci som...