Sacherova torta ako od Sachera
O recepte na originálnu Sacherovu tortu sa s obľubou hovorí, že je tajný. Recepty, ktoré tajné nie sú, sú si veľmi podobné a chuť takejto torty je na nerozoznanie od tej z hotela Sacher....
Klasický vanilkový crème brûlée
Tento dezert je geniálny hneď dvakrát. Jeho príprava je jednoduchá a chuť je úchvatná....
Banánová kaša bez varenia, bez mlieka, bez lepku
Veľmi jednoduché, rýchle, sýte a zdravé jedlo z bežných surovín s použitím minima riadu.
Čučoriedkový pohár
Z rozdrobených sušienok a korpusov môžeme pripraviť chutné dezertné poháre.
Rýchly proteínový koláčik z mikrovlnky (mug cake)
Rýchly proteínový mug cake, ktorý je nielen zdravý, ale aj chutný :)
Ovocné crumble zo zvyškov vianočných koláčikov
Tento výborný teplý dezert s ovocím môžete pripraviť zo zvyškov drobného vianočného pečiva, koláčových korpusov či...
Karamelový trifle s chrumkavými sušienkami
Pripravíme smotanový karamel. Cukor vysypeme do menšieho hrnca s hrubým dnom a necháme pomaly na miernom...
Chrumkavé a rýchle crumble
Skvelý recept na jednoduchú a lacnú sladkosť. Tradičný anglický dezert crumble je obľúbený pre svoju vynikajúcu chuť a rýchlu prípravu....
Tekvicový koláč s korením garam masala
Koláč z maslovej tekvice, ktorého chuť pozdvihuje indické korenie garam masala. Netradičné spojenie, ktoré...
Likérové špice
Najskôr upečieme buflery. Žĺtky vyšľaháme s 35 g kryštálového cukru na hustú penu. Bielky vyšľaháme takisto...
Výborná Pavlovovej torta
Dnes sa s vami podelíme o nádhernú Pavlovovej tortu. Pripraviť ju je tak trochu veda, ...
Pyré z čerstvých gaštanov
Gaštany majú teraz sezónu, oplatí sa ich kúpiť, len tak upiecť v rúre alebo si...
Snehové minitortičky s ovocnou omáčkou a tvarohovým krémom
Privolajte si ešte na chvíľu odchádzajúce leto s týmito minitortičkami s ovocím.
Somlói halušky
Tento dezert, ktorý patrí do zlatého fondu maďarského cukrárenského umenia, je pomerne prácny na prípravu,...
Mini Pavlovky s parížskou šľahačkou
Obľúbený zákusok vyhľadávaný v cukrárňach. Ja som minitortičky vylepšila parížskou šľahačkou. Dúfam, že budú...
Čokoládovo-mätová pena so zrkadlovou polevou
Čokoládovú penu pripravíme napučaním želatíny v 20 ml vody asi 10 minút. Smotanu s mascarpone vyšľaháme...
Tapiokový puding
Tento výborný tapiokový puding je obľúbeným dezertom v hoteli Arcadia v Bratislave.
Sladký čerešňový prívarok
Tento prívarok robievala ešte v detstve naša mama, je to vlastne čerešňová sladkosť nášho detstva....
Jahodový dezert so zrkadlovou polevou
Jahodové pologule: Z jahôd, cukru, vody a Zlatého krému uvaríme hustý puding, ktorý nalejeme...