Nepečené karamelové a ríbezľové cheesecaky

Foto: bakingtherapy
Dokonalý dezert, ktorý poteší malých aj veľkých.
porcií
príprava
Suroviny
| Korpus: | |
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| Krém: | |
| 250 g |
|
| 250 g |
|
| 40 g |
|
| 180 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 PL |
|
| 1/2 šálky |
|
| 1 šálka |
|
| Karamel: | |
| 80 g |
|
| 15 ml |
|
| 100 ml |
|
| 20 g |
|
| Ríbezľová ganache: | |
| 1 šálka |
|
| 1 PL |
|
| 1 PL |
|
Postup
-
1
Zvlášť si rozdrvíme lotus sušienky a zvlášť ovsené sušienky. Do obidvoch pridáme 50 g roztopeného masla. Naplníme košíčky (mne vyšlo 7 lotus košíčkov a 7 s ovsenými sušienkami) a dáme do chladničky.
- 2
Tvaroh zmiešame s mascarpone, práškovým cukrom a dotuha vyšľahanou smotanou. Krém si rozdelíme do dvoch misiek na dve časti. Do jednej pridáme lotus nátierku a pokrájané jahody. Do druhej pridáme ríbezle. Potom lotus krém natrieme do košíčkov na lotus sušienky a ríbezľový krém natrieme na ovsené sušienky. Dáme opäť do chladničky.
- 3
Trstinový cukor s vodou necháme rozpustiť. Pridáme smotanu na šľahanie, maslo a môžeme pridať aj soľ (ak chceme slaný karamel). Varíme asi 10 minút, popritom miešame.
- 4
Ríbezle s trstinovým cukrom necháme rozpustiť, pridáme zlatý klas a necháme variť asi 10 minút. Po celý čas miešame.
- 5
Nakoniec polevy natrieme na košíčky a dozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Tiež cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu