Nepečené karamelové a ríbezľové cheesecaky
Foto: bakingtherapy
Dokonalý dezert, ktorý poteší malých aj veľkých.
porcií
príprava
Suroviny
Korpus: | |
100 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
Krém: | |
250 g |
|
250 g |
|
40 g |
|
180 g |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
1/2 šálky |
|
1 šálka |
|
Karamel: | |
80 g |
|
15 ml |
|
100 ml |
|
20 g |
|
Ríbezľová ganache: | |
1 šálka |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Zvlášť si rozdrvíme lotus sušienky a zvlášť ovsené sušienky. Do obidvoch pridáme 50 g roztopeného masla. Naplníme košíčky (mne vyšlo 7 lotus košíčkov a 7 s ovsenými sušienkami) a dáme do chladničky.
- 2
Tvaroh zmiešame s mascarpone, práškovým cukrom a dotuha vyšľahanou smotanou. Krém si rozdelíme do dvoch misiek na dve časti. Do jednej pridáme lotus nátierku a pokrájané jahody. Do druhej pridáme ríbezle. Potom lotus krém natrieme do košíčkov na lotus sušienky a ríbezľový krém natrieme na ovsené sušienky. Dáme opäť do chladničky.
- 3
Trstinový cukor s vodou necháme rozpustiť. Pridáme smotanu na šľahanie, maslo a môžeme pridať aj soľ (ak chceme slaný karamel). Varíme asi 10 minút, popritom miešame.
- 4
Ríbezle s trstinovým cukrom necháme rozpustiť, pridáme zlatý klas a necháme variť asi 10 minút. Po celý čas miešame.
- 5
Nakoniec polevy natrieme na košíčky a dozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Tiež cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu