Pomarančový dezert v pohári
Foto: kucharocka123
Osviežujúci dezert na letné horúce dni.
porcie
príprava
Postup
-
1
Jogurtový želatínový krém: Dva jogurty dáme do misky (tretí odložíme bokom) a vymiešame s vanilkovým cukrom. Na prípravu krému použijeme cca 2/3 balíčka želatíny (13 g). V 3 PL vody ju necháme nabobtnať asi 10 minút. Potom zahrejeme (nevaríme) do úplného rozpustenia. Ihneď pridáme 2 PL jogurtu, metličkou zamiešame a vmiešame do ostatného jogurtu. Navrstvíme na dno pohárov, odložíme do chladničky a necháme stuhnúť. Tuhnutie želatíny v porovnaní so želé si vyžaduje dlhší čas.
- 2
Pomarančová želatína: Na prípravu želatíny použijeme pomarančový džús alebo šťavu z pomaranča. Postupujeme obdobne ako pri jogurtovom želatínovom kréme. Zostávajúcu 1/3 balíčka želatíny necháme 10 minút nabobtnať v 3 PL vody, potom zahrejeme (nesmie prejsť varom) do úplného rozpustenia, pridáme 2 PL džúsu alebo šťavy, metličkou zamiešame a vmiešame do ostatného džúsu alebo šťavy. Pomarančovú želatínu nalejeme do pohárov na stuhnutý biely jogurtový krém a opäť odložíme do chladničky.
- 3
Na záver do pohárov na pomarančovú želatínu pridáme iba samotný odložený biely jogurt, do neho na kúsky nakrájaný pomaranč a posypeme nasucho opraženými mandľovými lupienkami. Necháme vychladnúť. Dobrú chuť!
Tiež dezert:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu