Ovocný cheesecake
Ovocný cheesecake

Ovocný cheesecake so šľahačkou

bakingtherapy - bez fotkybakingtherapy, 5. júla 2023
Ovocný cheesecake so šľahačkou
Foto: bakingtherapy

Dokonalý letný recept, ktorý poteší vaše chuťové poháriky.

10
porcií
90 minút
príprava
50 minút
na 180-160 °C

Suroviny

Korpus:
180 g
80 g
Krém:
250 g
250 g
250 g
2 ks
2 PL
2 bal.
1/2 ks
250 g (maliny, ríbezle)
Poleva:
180 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Rozdrvené sušienky zmiešame s roztopeným maslom, utľapkáme na dno formy (26 cm x 26 cm) a pečieme 5 minút na 180 °C.

  2. 2

    150 g ovocia varíme s lyžicou trstinového cukru. Mascarpone, tvaroh, smotanu, vanilkový a trstinový cukor spolu premiešame, potom pridáme šťavu z citróna a vajcia a poriadne spolu premixujeme.

  3. 3

    Na upečený korpus vylejeme polovicu krému, potom pridáme uvarené ovocie a nalejeme zvyšný krém. Na vrch ešte poukladáme zvyšné ovocie. Pečieme na plechu s vodou cca 50 minút na 160 °C.

  4. 4

    Smotanu na šľahanie si vyšľaháme a natrieme ju na dobre vychladený cheesecake. Dozdobíme ovocím a vychutnávame.

Diskusia k receptu