Ovocný cheesecake so šľahačkou
Foto: bakingtherapy
Dokonalý letný recept, ktorý poteší vaše chuťové poháriky.
10
porcií
porcií
90 minút
príprava
príprava
50 minút
na 180-160 °C
na 180-160 °C
Suroviny
Korpus: | |
180 g |
|
80 g |
|
Krém: | |
250 g |
|
250 g |
|
250 g |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
2 bal. |
|
1/2 ks |
|
250 g (maliny, ríbezle) |
|
Poleva: | |
180 ml |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Rozdrvené sušienky zmiešame s roztopeným maslom, utľapkáme na dno formy (26 cm x 26 cm) a pečieme 5 minút na 180 °C.
- 2
150 g ovocia varíme s lyžicou trstinového cukru. Mascarpone, tvaroh, smotanu, vanilkový a trstinový cukor spolu premiešame, potom pridáme šťavu z citróna a vajcia a poriadne spolu premixujeme.
- 3
Na upečený korpus vylejeme polovicu krému, potom pridáme uvarené ovocie a nalejeme zvyšný krém. Na vrch ešte poukladáme zvyšné ovocie. Pečieme na plechu s vodou cca 50 minút na 160 °C.
- 4
Smotanu na šľahanie si vyšľaháme a natrieme ju na dobre vychladený cheesecake. Dozdobíme ovocím a vychutnávame.
Tiež ovocný cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu