Mandľové cake pops fotorecept
cukrárka, 3. júla 2023
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Sladkosť pre všetky deti, ktoré sa chcú doma zahrať na šikovných cukrárov. Recept je veľmi jednoduchý, s pečením pomôžu maminky a zdobenie už majú Zobraziť celý popisSladkosť pre všetky deti, ktoré sa chcú doma zahrať na šikovných cukrárov. Recept je veľmi jednoduchý, s pečením pomôžu maminky a zdobenie už majú deti úplne vo svojich rukách. Môžete použiť lyofilizované maliny, marhule, nadrobno nasekané orechy aj jedlé kvety.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh.
-
2
Žĺtky vyšľaháme s kokosovým cukrom do hustej peny.
-
3
Do žĺtkovej hmoty zľahka primiešame tuhý sneh. Pridáme mandľovú múku zmiešanú so sódou bikarbónou. Zľahka premiešame.
-
4
Hotové cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 10 minút.
-
5
Vychladnuté cesto rozmrvíme do misky.
-
6
Pridáme mandľové maslo a vymiešame. V dlaniach sformujeme guľôčky, ktoré dáme na polhodinu stuhnúť do chladničky.
-
7
Potom guľôčky napichujeme na paličky, namáčame vo vlažnej čokoláde, ktorú sme rozpustili nad vodným kúpeľom. Nakoniec ozdobíme ovocím a orieškami.
Diskusia k receptu