Losos s cuketovou krustou
Vyskúšajte tohto lososa so zaujímavou krustou a vyčarujte tak svojej rodine alebo priateľom chutné a netradičné jedlo....
Cuketové jednohubky
Studené jednohubky z tekvice alebo baklažánu sú perfektným jedlom, ak pripravujete doma nejakú párty alebo čakáte...
Smažené tresčí noky
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout. Tresku povaříme v mléce asi 10 minut. Brambory...
Zubáč na šošovicovo-zemiakovom šaláte
V osolenej vode uvaríme šošovicu s cesnakom a bobkovým listom.
Cícerový jogurtový šalát s pečeným lososom
Nepotrebovali na to doktorov ani profesorov. A predsa všetky prababičky sveta vedeli, že v struku fazule, ...
Candát (zubáč) s holandskou omáčkou
Candáta pokapeme citronem, osolíme, opepříme a trochu posypeme drceným kmínem. Opečeme na másle nejdříve...
Pomazánka z uzené makrely
Makrelu zbavíme páteře a kůže a opatrně zbavíme všech kostí a dáme do mísy. Přidáme sýry,...
Fileta zo sumca v červenom víne à la Mária Terézia
Kráľovné a králi. Občas rozumní a predvídaví, občas márniví a hriešni, ale takmer vždy so svojskými...
Pečená ryba v papieri
Vyskúšajte rybu pečenú v papieri a uvidíte ako vás tá chuť prekvapí.
Kapor s trikolórou pečených paprík
Vraj do tretice všetko dobré! Preto pridávam tentoraz môj vlastný recept na úpravu ľahkostráviteľných filetov z mladého...
Štedrovečerná večera
Tradičný, chutný, obľúbený a v našej rodine nenahraditeľný vianočný recept:-).
Šťavnaté guľky z kapra v aspiku
Alias Saškov flanc” z originálneho názvu: „Залевная фаpшировленная рыба”. O tento rcp sa musím s Vami...
Jemné vyprážané medailóniky z kaprích ikier
Vopred sa vám musím ospravedlniť za výnimočne nedostatočný fotomateriál. Na prezentáciu tejto pochúťky som sa rozhodol...
Pstruh lososovitý s brokolicovým pyré
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené růžičky brokolice, osolíme a zalijeme trochou vývaru. Povaříme,...
Pečený losos v medovej omáčke
Pečeného lososa s medovo-citrónovou omáčkou môžete podávať so zeleninou ale aj s vašou obľúbenou prílohou a vychutnávať...
Pstruh plnený lososom a teplým šošovicovým šalátom
Šošovicové ragú: V osolenej vode uvaríme šošovicu domäkka a scedíme. Na panvičke rozohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú...
Konfitovaný sumec s tekvicovým prívarkom
Do olivového oleja vložíme plátky citróna, 4 strúčiky roztlačeného cesnaku, bobkový list, zopár guľôčok celého čierneho korenia, tymian...
Marinovaný losos po domácku
Máte rádi lososa? Já se přiznám, že je to jediná ryba, kterou nemusím tepelně upravenou,...
Polievka s aljašskou treskou
Túto polievku mám veľmi rád. Je to spojenie chuti a vône ryby a hríbov. To...
Konfitovaný zubáč v čokoládovom masle so zelerovým pyré
Prepájanie chutí a experimentovanie ma neskutočne bavi. Zdolávať a prijímať stále nové a nové výzvy...
Losos a restovaný ružičkový kel s reďkovkami
Ďalší z mojich receptov „do plaviek“, aj keď nám leto máva z jachajúceho rýchlika. Ľahko...
Pikantná polievka z kapra
Papriku a paradajky nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu posekáme nadrobno.
Paprikáš zo sumca so sedliackymi haluškami
Filety zo sumca nakrájame na kocky, okoreníme, osolíme a osmažíme na masle. Potom ich vyberieme a...
Výborný losos na pare
Z lososa odstránime kožu. Filet z obidvoch strán trochu osolíme a okoreníme a vložíme do parného...
Pstruh s oštiepkom a so špenátom
Listový špenát sprudka zatiahneme na olivovom oleji, pridáme trošku soli, korenia, cesnaku a muškátového orieška...