Grilovaná treska s mangovým coullis
Jakub Sobotka
šéfkuchár, Hotel & Spa Resort Kaskady**** v Sliači–Sielnici, 26. júna 2019
šéfkuchár, Hotel & Spa Resort Kaskady**** v Sliači–Sielnici, 26. júna 2019

Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
35 minút
príprava
príprava
Suroviny
4 filety |
|
2 ks zrelé |
|
z 1 citróna |
|
300 ml |
|
100 ml |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Očistené filety pozdĺžne prekrojíme na dva menšie kusy, z oboch strán potrieme olivovým olejem a ochutíme soľou a mletým bielym korením. Grilujeme na stredne rozohriatom grile tri až štyri minúty.
- 2
Dužinu zo zrelého manga nakrájame na kocky, dáme do rajničky, podlejeme suchým bielym vínom, ochutíme štipkou soli a citrónovou šťavou a varíme asi desať minút.
- 3
Potom prepasírujeme cez jemné sitko, kým nevznikne hustá svieža omáčka, ktorou hotovú rybu podlejeme alebo prelievame. Ozdobíme rukolou alebo doplníme ľahkým rukolovým šalátom.
Tiež grilovaná treska:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu