Grilovaná treska
Grilovaná treska

Grilovaná treska s mangovým coullis

Jakub Sobotka
šéfkuchár, Hotel & Spa Resort Kaskady**** v Sliači–Sielnici, 26. júna 2019
Grilovaná treska s mangovým coullis
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
35 minút
príprava

Suroviny

4 filety
2 ks zrelé
z 1 citróna
300 ml
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistené filety pozdĺžne prekrojíme na dva menšie kusy, z oboch strán potrieme olivovým olejem a ochutíme soľou a mletým bielym korením. Grilujeme na stredne rozohriatom grile tri až štyri minúty.

  2. 2

    Dužinu zo zrelého manga nakrájame na kocky, dáme do rajničky, podlejeme suchým bielym vínom, ochutíme štipkou soli a citrónovou šťavou a varíme asi desať minút.

  3. 3

    Potom prepasírujeme cez jemné sitko, kým nevznikne hustá svieža omáčka, ktorou hotovú rybu podlejeme alebo prelievame. Ozdobíme rukolou alebo doplníme ľahkým rukolovým šalátom.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre