
Zaúdený pstruh s mangovým čatní
Ľahké mäsko z vôd. A keďže sú vody rôzne – sladké, slané, stojaté, ...

Šalát caprese s tuniakom
Umyté rajčiny nakrájajte na plátky. Mozzarellu tiež nakrájajte na širšie plátky. Na tanier naaranžujte rukolu...

Mořská štika s cibulovým pyré a cibulová polévka
Štiky rozpůlíme a vyjmeme páteř, osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Mouku smícháme s...

Marinovaný losos s jahodovým brunoisse a so želé
Lososa marinujeme 24 – 48 hodín v rozmixovanej cvikle, chrene a vo vodke s kôprom, ...

Grilovaná pražma s citrusovou plnkou
Pražmy očistíme, osušíme a z oboch strán narežeme, aby sa rýchlejšie prepiekla.

Slovenská Smörgåstårta
Slovenská verzia tohto severského receptu, tresku tam asi nemajú.

Lahôdkové fašírky z tresky v zemiakoch
K tejto pochúťke som sa dostal čírou náhodou, sledovaním putovania zvedavých gurmánov a kuchárov aj po...

Citrusové palacinky s lososovou plnkou
Z múky, mlieka, vajec, zo soli, z korenia, pomarančovej, citrónovej šťavy a...

Kuskus šalát s lososom
Dnes to je taký recept-nerecept. Skôr je to tip na rýchly zdravý obed, keď proste...

Polievka z červenej šošovice a lososové fašírky
Môj muž miluje hummus a kuskus bar. Často si tam dáva aj polievku z červenej šošovice....

Jansenove pokušenie s talianskym nádychom
Toto je rokmi overený recept. Myslím, že originál pochádza zo škandinávskej kuchyne. Kedysi som...

Pstruh s batatovými džatkami, so žihľavovými čipsami a s velouté z potočnice
Umytého a očisteného pstruha zavákuujeme a vložíme do sous vide zariadenia na 65 °C asi na 10...

Farebný šalát so sardinkami
Šalát so sardinkami, avokádom, cherry paradajkami, rukolou a reďkovkami vás prekvapí zmesou zaujímavých a...

Orientální ryba
Já opravdu nevím, proč se to jmenuje Orientální ryba. Recept je z Židovské kuchařky, ...

Jarné lievance s kozím syrom a údeným lososom
Občas ma prepadne chuť vyskúšať niečo nové, alebo pripraviť klasický recept trocha inak. Tu som...

Sopa de Cação - národné jedlo Portugalska
Polievka pochádza z historického územia Alentejo, kde bol život tvrdý a chudobný najmä počas diktátorského obdobia...

Špargľová polievka s kôprom a rybacími knedličkami
V menšom hrnci na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku do sklovita. Pridáme očistenú a nakrájanú špargľu, ...

Losos so špargľou v prosciutte s horčicovým dresingom
Špargľu očistíme a blanšírujeme v osolenej vode asi 2 – 3 minúty. Schladíme v studenej vode....

Závitky zo sivoňa a z údeného lososa s dvojfarebnou omáčkou
Špenát umyjeme, osušíme a orestujeme na masle. Osolíme a okoreníme.

Tuňák s grilovanou zeleninou a pečené brambory
Porce tuňáka osušíme ubrouskem, potřeme olejem, osolíme a opepříme a necháme 30 minut odležet.

Bramborový salát se slanečky
Bramborový salát se slanečky býval pokrm chudých lidí. Dnes už to neplatí, protože slanečci jsou...