Výborná, rýchlo pripravená, dá sa použiť ako šalát alebo nátierka na chlieb.
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
Suroviny
3 ks uvarené |
|
1 bal. |
|
2 - 3 ks |
|
2 ČL |
|
150 - 200 ml |
|
1 štipka |
|
1 ks menšia |
|
0,5 dl |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Vajcia, kyslé uhorky postrúhať nadrobno. Cibuľu pokrájať nadrobno, osoliť, nechať postáť, aby zmäkla. Sardinky zbaviť vonkajšej kože a vnútornej kosti, roztlačiť vidličkou. Všetko spolu zmiešať, pridať horčicu, majolku, šťavu z uhoriek. Dochutiť soľou, prípadne korením. Dať vychladiť do chladničky.
Aj moj svatko pridava do vianocneho salatu sardinky. Nie ste odTurc.Teplic?
:) to je pre mňa prekvapenie, ktoré potešilo. Ja mám české korene - moja babička, ktorá takýto šalát robievala bola z Bělohradu. A odkiaľ mala recept ona, to neviem.
Práve som tvoju sardinkovú "tresku" urobila a uložila do chladničky, aby sa trochu odležala a chute lepšie spojili. Už teraz však môžem povedať, že je to veľmi chutné jedlo a určite ho budem robievať. Ďakujem za tvoj recept.
Mozem vas poprosit o recept na vasu tresku.... Dakujem