
Vorařský guláš z Povltaví-
Zase jiný a velmi dobrý guláš, který osloví každého milovníka gulášů. @Remcula

Pečené bravčové koleno
Prípravu začíname deň vopred – nasolením a okorenením mäsa. Z cesnaku, horčice a tmavého piva...

Krkovička v kukuričnej strúhanke
Raz dávno som niečo podobne jedol na nejakom salaši (už si nepamätám kde!?!?) a viem, že mi...

Krkovička v pivnom kúpeli
Bravčové mäso zďaleka nepatrí k mojim obľubeným pochuťkam, ale občasná zmena chutí nezaškodí...

Strava pre 4 labky...
Pribudol nám do rodiny nový člen, štvornohý a tak okrem varenia pre dvojnožcov, začínam variť...

Gazdinej farebný obed
Trochu som zasa experimentovala. S tým, čo bolo k dispozícii. Neviem, či to...

Pečený rolovaný bôčik
Tento recept je pôvodne od J. Oliwera, trocha som ho vylepšil z aspoň dvoj dňovým uležaním v...

Utopence
Tentoraz som utopence pripravila na oslavu narodenín mojej dcéry. chlapci sú pivári, tak nech majú...

Ohnivé bravčové rebierka - marináda
Takéto rebierka robíme na každoročnej párty pre veľkú kopu ľudí a majú veľký ohlas. Recept sme...

Bravčová krkovička s brusnicami
Krkovičku nakrájame na väčšie kocky posolíme a okoreníme .

Bravčové plnené roládky v parnom hrnci
Bravčové plátky dobre naklepeme, osolíme, okoreníme bazalkou, korením gyros, rozmarínom z oboch strán

Bravčová panenka so slaninovými knedličkami
Malinový džem rozpustíme v horúcej vode, privedieme do varu. Pridáme červené víno a varíme, ...

Plnený list čínskej kapusty
Na panvici na oleji podusíme do mäkka cibuľu a rozdrvený cesnak, pridáme nasolené a okorenené mleté...

Krkovička s marhuľovým - čili džemom
Rezne z krkovičky neplepeme, ale ich hneď nasolíme a posypeme provensálskym korením...

Plnka s údeným mäsom a kôprovou omáčkou
Plnka: Na väčšie kúsky nakrájanú slaninu a bôčik orestujeme na cibuľke a cesnaku. Dochutíme soľou, ...

Pečený plnený bôčik s hrachovou kašou
Bravčový bôčik nakrájame na široké pruhy dlhé asi 14 cm. Tenkým dlhým nožom narežeme na tzv....

Jaternica so zemiakovou kašou
Jaternicu veľmi pomaličky opečieme na masti a len ju prehrejeme.

Pečené bravčové karé s horčicovou omáčkou
Dnes ráno môj chlap len čo otvoril oči, zahlásil, že chce pečené bravčové. Pokazil...

Lasagne
Už dlhšie sme mali chuť na lasagne ako z reštaurácie, tak som trošku prezrela net a...

Klobása v župane
Lístkové cesto vyvaľkáme a vykrojíme kolieska, okraje potrieme vajíčkom.

Ukrajinský boršč
Je nespočetné množstvo receptov na boršč - sýtu polievku, ktorú milujem ... Tento je...

Badiánové koleno
Inšpiráciu som našla v jednom ázijskom fast foode. Za svet nechceli prezradiť, ako ho pripravujú,...

Slepý guláš sleepy
Všetko to začalo tým že som si v jednom nemenovanom obchodnom reťazci pri Tesco benzínke kúpil pravý...

Prírodné rezne v mandarínkach
Rezne na okrajoch narežeme, naklepeme ich, osolíme, okoreníme a opečieme na oleji. Vyberieme...

Krkovička na cesnaku
Krkovičku nakrájame na rezne a vyklepeme. Pripravíme si marinádu z oleja, grilovacieho korenia a cesnaku nakrájaného...

Zapekaná krkovička s nivou
V surovinách neuvádzam množstvá, každý si ich upraví podľa počtu stravníkov. Pokrájané zemiaky predvaríme 10 min.

Bravčová panenka plnená sušenými slivkami a mandľami
Pre tých, ktorí obľubujú kombináciu mäsa, ovocia a chilli je to naozaj delikatesa...

Mäsová zmes na hrianky
Niečo na spôsob tatárskej zmesi z obchodu, akurát tu vieme sami čo si tam pomelieme...