Utopence

katka1313 - fotkakatka1313, 26. septembra 2011
Utopence
Foto: katka1313

Tentoraz som utopence pripravila na oslavu narodenín mojej dcéry..chlapci sú pivári, tak nech majú čo zahryznúť.

Suroviny

2 kg




Postup

  1. 1

    Nachystala a narezala som si všetky suroviny, špekáčiky som stiahla z kože- trochu narezala, uvarila nálev-1l octu, 1,3l vody, soľ,cukor, bobkový list, celé čierne korenie-prevarila a nechala vychladnúť. Nálev musí byť kyslý až sa Vám uši skrútia

    Utopence - obrázok 1
  2. 2

    Feferónky musia byť

    Utopence - obrázok 2
  3. 3

    Toto je výsledok, trochu som utopenecké fľaše vyčačkala, ale oslava je oslava, len sa za nimi zaprášilo Prajem dobrú chuť.

    Utopence - obrázok 3

Diskusia k receptu

mataliptak
wau konečne si ich možem urobiť aj doma ... doteraz sme ich len kupovali ... dakujem za sveký recept , do tých fliaš si ich tak krásne naaranžovala super 1***:-)
tetuska
výborný recept, namiesto špekačiek používam niekedy minipárky...
hviezdickaz
ked tak nad tym uvazujem,ja som toto este hadam ani nejedla,asi by som to mala vyskusat :)
tinca
@katka1313 práve dnes som na ne myslela, lebo mám na ne adeptov, zajtra idem nakladať syry do olivového oleja a reku ešte niečo pikantoš. Ja ich trošku premením, ale nevadí, máš ich excelentné, farebné. No ja len do malých pohárov, lebo na Vierku nás zase až toľko nebude a bude ja iné.
katka1313
ďakujem dievčatá
pre arooo: koreniny na nálev: korenie čierne celé, bobkový list, soľ, môžeš trochu cukru a všetko prevariť, ale väčšinou si nálev robím tak od oka, len nech je kyslý ....
huck
@hviezdickaz , veru... priznavam, nie si sama... ani ja som toto nejedla! Skusim urobit z mini parkov ako uvadza @tetuska , lebo špekačiky tu nedostanem kupit. Len mi je podozriva ta kyslost, ktoru zdoraznuje @katka1313. Prečo musi byt tak veeelmi kysle? Použiva sa biely alkohol. ocot? (nie hroznovy, jablkovy apod.)?
levinko
Výborný recept,ale chýba mi tam dĺžka zrenia.
levinko
Výborný recept,ale chýba mi tam dĺžka zrenia.
anina43
neklamný znak, že prichádza chladnejšie počasie, začali sa robiť utopence,, čo je dobrota , kto utopence neochutnal, budú sa mu žiadať ako mne teraz, po zhliadnutí Tvojich pohárov, krása, pohrala si sa s ukladaním ale stoja za to. Nezostáva mi nič iné, len kúpiť suroviny a pustiť sa do roboty. ja som už vyskúšala do pohárov ukladať aj kyslú kapustu, aj také boli vynikajúce. Dik za pripomenutie
anina43
utopence by mali postáť 5-7 dní-tak sa odporúča, ale kto vydrží ? U nás sa vyťahujú už na tretí deň
janet
lákavé,farebné jednoducho super,ďakujem za recept...vyskúšam
janet
lákavé,farebné jednoducho super,ďakujem za recept...vyskúšam
janet
lákavé,farebné jednoducho super,ďakujem za recept...vyskúšam
katka1313
no ja ich nechávam tak 10 dní zrieť, ale niekedy aj skôr ich stihneme spapať
matased
máme radi utopence, tie Tvoje sú aj na pohľad krásne
miloss2
Dávno som nemal dobré utopence,tie tvoje vyzerajú výborne,vyskúšam naložiť,už na pohľad chutia.
lacosk
V čechách keď som bol na vojenčine, nechýbali v žiadnej krčme. K pivku sú perfektne. (samozrejme nie len). Ale vtedy boli inakšie špekačky. Dúfam, že to bude podobne chutiť aj z tých dnešných. Super recept.
katka1313
pre lacosk:máš pravdu, nájsť dnes dobré špekáčiky je umenie, niekedy chutili aj surové, len tak s dobrým chlebíkom a horčicou.
mana1
musím tiež vyskúšať vyzerajú mňam dakujem
janet
Vyskúšala som sú naozaj vynikajúce...manželovi chutili...
odporúčam
zdezda
:-) prepáč, že som sa Ti neozvala na túto dobrotu, automaticky som si Tvoj receptík uložila aj už vyskúšala , veeeľmi nám chutil
mananka
No akurat zhanam mnam receptik na utopence ku oslave,takze ich urcite vyskusam uplne ma dostali:))mnam.
darinak
tak to nielen ze chlap neodola, ale ani ja, jak som teraz tehotna...vyyyyyborne vyzeraju... ;o)
katka1313
tak Vám ďakujem a prajem dobrú chuť, nech sa vydaria a nech chutia
belickaa
ja utopence nejem, ale môj muž ano a dlho som nevedela nájsť dobré a aby "vydržali" a nepokazili sa......a tieto sú výborné a muž sa ich nevie pardon za výraz dožrať....veľmi mu chutili dakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia