Foto: alicina
Bravčové mäso zďaleka nepatrí k mojim obľubeným pochuťkam, ale občasná zmena chutí nezaškodí...
príprava
na 180-200 °C
Postup
-
1
Umytú, osušenú krkovičku, nakrájanú asi na 1-1.5 cm hrubé rezne pokoreníme korením na steaky "šípek a chilli". Z oleja, horčice, rozdrveného cesnaku a kečupov si urobíme kašičku, ktorú poriadne zapracujeme do nakoreneného mäska. Navrch voľne poukladáme čerstvé bylinky a na záver zalejeme tmavým pivom. Takto pripravené mäsko necháme v chlade odpočívať do druhého dňa.
- 2
Celú zmes aj s marinádou (okrem byliniek, tie vytiahneme) dáme do sklennej nádoby a pečieme v rúre v uzavretej nádobe asi na 180 - 200 stupňov zhruba 1 hodinu. Na záver nacháme ešte zvrchu troška pripiecť. Ja som ju podávala s naturálnou ryžou, ale fantázii sa medze nekladú. Výborná je aj s chlebíkom a kyslou uhorkou. Dobrú chuť!!!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
p.s. je som pred dopečením posypal krkovičku kolieskami cibule a potom som to "pripiekol"-fantázia!
tá marinádová zmes je úžasná!
Priznám sa, že ja bravčové veľmi nemusím a tak som sa snažila vymyslieť nejakú marinádu, ktorá prerazí "bravčovinku". :-)