Krkovička v pivnom kúpeli

alicina - fotkaalicina, 28. septembra 2011
Krkovička v pivnom kúpeli
Foto: alicina

Bravčové mäso zďaleka nepatrí k mojim obľubeným pochuťkam, ale občasná zmena chutí nezaškodí...

10 minút
príprava
60 minút
na 180-200 °C

Suroviny

1 kg málo prerastená
0,3 l
3 lyžice
2 lyžice
1 lyžica
1 lyžica
  čerstvý
 čerstvé
4 strúčiky




Postup

  1. 1

    Umytú, osušenú krkovičku, nakrájanú asi na 1-1.5 cm hrubé rezne pokoreníme korením na steaky "šípek a chilli". Z oleja, horčice, rozdrveného cesnaku a kečupov si urobíme kašičku, ktorú poriadne zapracujeme do nakoreneného mäska. Navrch voľne poukladáme čerstvé bylinky a na záver zalejeme tmavým pivom. Takto pripravené mäsko necháme v chlade odpočívať do druhého dňa.

  2. 2

    Celú zmes aj s marinádou (okrem byliniek, tie vytiahneme) dáme do sklennej nádoby a pečieme v rúre v uzavretej nádobe asi na 180 - 200 stupňov zhruba 1 hodinu. Na záver nacháme ešte zvrchu troška pripiecť. Ja som ju podávala s naturálnou ryžou, ale fantázii sa medze nekladú. Výborná je aj s chlebíkom a kyslou uhorkou. Dobrú chuť!!!

Diskusia k receptu

garanco
Vyzerá to byť chutná marináda, takto pripravená krkovička je určite výbornou pochúťkou ( pre mňa so zemiakmi ) :-))
zinnajdha
Sú tam všetky chute, ktoré mi vyhovujú, páči sa mi, uložené. Vyskúšam v nedeľu.
hanka111
presne podla chuti mojich hladosov, zinnajdha budeme mat rovnaky nedelny obed :)
zinnajdha
keby som to robila z karé ("karého"), ako dlho by sa to malo piect ? Asi by to bolo treba aj vyklepať... ?
1x nudla
edobear
tento recept som už vyskúšal a je famózny!!!doma už všetci chcú krkovičku už len podľa tohoto receptu.
p.s. je som pred dopečením posypal krkovičku kolieskami cibule a potom som to "pripiekol"-fantázia!
tá marinádová zmes je úžasná!
alicina
Ďakujem za pochvalu, veľmi ma teší, že chutilo... :-)
Priznám sa, že ja bravčové veľmi nemusím a tak som sa snažila vymyslieť nejakú marinádu, ktorá prerazí "bravčovinku". :-)