Foto: prevu
Tento recept je pôvodne od J.Oliwera,trocha som ho vylepšil z aspoň dvoj dňovým uležaním v páce.Je to mnohostranne využitelné jedlo,resp.od podávania za tepla,studena k Zobraziť celý popisTento recept je pôvodne od J.Oliwera,trocha som ho vylepšil z aspoň dvoj dňovým uležaním v páce.Je to mnohostranne využitelné jedlo,resp.od podávania za tepla,studena k rôznym príležitostiam a samozrejme možnosti rôznych priloch(vlastná kombinácia).Je to jednoduché a aj na vzhľad,celkom dobre vyzerajúce jedlo.
na 220-250 °C
Postup
-
1
Bôčik sa snažíme kúpit v tvare obdlžníka.Rebra vyrežeme,kožu stiahneme
-
2
Potom bôčik nadrežeme(neprerežeme celkom)na pásiky a posolíme(podľa vlastnej potreby).Pripravíme si olejový pác-2dcl oliv.oleja,kurkumy,kari korenia,papriky a po zmiešaní potrieme bôčik.To isté zrobime z rebrami avšak bez nadrezania.Druhú stranu bôčika posypeme grilovacím korením.Nakoniec vrchnú(mesitú stranu) posypeme bazalkou
-
3
Potom bôčik začneme rolovať až ho previažeme.Následne ho zakryjeme a dáme aspoň na dva dni do chladničky.Z rebrami môžeme urobiť to isté alebo ich hneď upravíme pečením na oleji(masti).Opečieme na oleji zprudka obe strany,podlejeme vodou,dusíme a zapekáme. Po odležaní pečieme bôčik v pekáči z trochu olejom a podliatou vodou súčasne-zakritý!Takto pri 220stupňoch dusíme a po asi 40-45min.odkrijeme a dopekáme asi 25-35min.pri opakovanom oblievaní.Žial momentálne som nemohol dodať foto upečeného nakoľko sa piekol inde
Zrolovaný bôčik si zabalil do papiera na pečenie (tak mi to pripadá na obrázku)? Príležitostne urobím!
nie,žiaden papier,bôčik na obrázku je ešte pred upečením,nechcel som posielať staré foto(bolo totiž z dátumom),môžete koreniť podľa seba ale kombinácia kurkumy,kari,oliv.oleja, po dvoch dňoch ma dobrú chuť.Samozrejme až tesne pred podavávaním(naporcovaním)odstránte motúzik.K hrubosti bôčika,máme vybornú mesnu a nie veľmi masné bôčiky ale to záleží len od Vás,Váš postoj k cholesterolu.Netreba sa obávať rolovania,skúste.Ďakujem