
Šalát z quinoy, papriky, brokolice a olivového oleja
Papriky opláchneme pod tečúcou vodou, osušíme a ugrilujeme z každej strany. Po ugrilovaní papriky dáme do misky...

Domáca klobása na grile
Bravčové mäso (môžeme primiešať hovädzinu alebo divinu) pomelieme, pridáme papriku, soľ, korenie, rascu a cesnak....

Bravčová kotleta so zeleninou a s madeirovou omáčkou
Grilovanie patrí k najpríjemnejším letným činnostiam. Vďaka zvláštnej atmosfére plnej dráždivých vôní dostávajú jedlá pod holým nebom nový rozmer....

Fliačky so šunkou, s mozzarellou a čedarom
Väčšina tzv. Československých preddemokratických kuchýň verejného stravovania, počnúc detským škôlkami a končiac domovami dôchodcov sa...

Pizzovníky
Perfektné, rýchle a bez kysnutia :) ... Na rodinné oslavy či na nejakú párty super...

Listový šalát s jahodami, kozím syrom a so šunkovým chipsom
Na prvé slovenské jarné ovocie sa všetci tešia. My kuchári o to viac, že nádherná farba,...

Furmanská fazuľa
Nosievali si ju gazdovia, keď išli na zárobky furmančiť. Takúto fazuľu mali celodenné jedlo...

Grilovaný bravčový steak s listovým šalátom
Steaky osušíme a potrieme olejom Raciol s cesnakom a necháme najmenej hodinu – dve marinovať (čím...

Trojmäsové gigant gule v arrabbiata-marinara omáčke
Veľa vody pretieklo v našich tokoch. Niekedy okolo roku 1975 som v Brne vyhral jednu z...

Kabáč s kyslou kapustou a slaninou
Sú to kabáče, ktoré vám neuschnú a sú trochu kyslé od kapusty, fajn dobrota...

Mangoldové závitky
Mangoldové listy jsou ideální balicí folií nejen masa, ale i hub a zeleniny. V tomto...

Bryndzové gnudi
Zmiešaním surovín uvedených v recepte získame voňavé a vláčne cesto. Z cesta tvarujeme gule s hmotnosťou cca 30...

Bryndzová panna cotta na oškvarkovom koliesku
Bryndzové halušky nás ako kulinárska ikona preslávili aj za hranicami. Začína sa nimi ochutnávanie slovenských jedál.....

Zapekaná kyslá kapusta
Táto kapusta je vhodná ako samostatné jedlo, ale aj ako príloha.

Špargľa v slaninke a toaste s chrumkavým vajíčkom
Vajíčko uvaríme vo vriacej vode štyri minúty, schladíme ho, olúpeme, obalíme v trojobale (múka, vajce, ...

Pečený bôčik s cibuľou
Kožu nakrájame na štvorčeky. Mäso osolíme, posypeme rascou a do zárezov vtlačíme nasekaný cesnak.

Zemiaková polievka s hubami a bravčovinou
Väčšinu „váry“ prispôsobujem chúťkam mojej veliacej kapitán_admirálky. S „obyčajnou“ zemiakovou polievkou, aj keď so zmesou...

Panenka na hubách so zemiakovo-paštrnákovým pyré
Očistené a odblanené mäso ochutíme a prudko opečieme na oleji zo všetkých strán. Odložíme na hodinu do...

Hríbovo-šampiňónová omáčka – univerzál
Prečo univerzál? Nuž predsa vzhľadom na možnosť voľby variantu prílohy, s ktorou ju budete jesť...

Krkovička na víne s hubami
Nedeľný obed. Jedlo pomerne jednoduché a myslím, že výborne.

Bravčové rebrá na červenom víne s hlivou
Jednoduché jedlo spojené s hlivou ustricovou.

Živánska v pahrebe
Slnko svieti a kazdeho z nas to laka von grilovat, opekat atd... tak si myslim,...

Strapačky s kyslou kapustou a s bôčikovou nadstavbou
Variant slovenských halušiek, v pamätnej podobe na našeho Dedka z 50. rokov minulého storočia...

Kaukazské „chinkali“ s mäsovou plnkou
Pripravíme cesto, vyvaľkáme a vyrežeme z neho kolieska s priemerom 15 centimetrov.

Pečená bravčová panenka obalená v pivnom slade so smotanovo-horčicovou omáčkou
Keďže vegánom už istú dobu nie som, a varíme si doma mimo jedla aj domáce pivko,...

Domáca jaternička kupati
Jedlá s tajomstvom. Už názov napovedá, že sa v nich skrýva ďalší rozmer – tajomná plnka,...

Rýchle trojuholníčky z lístkového cesta
Rýchle, jednoduché trojuholníčky z lístkového cesta. Plnka môže byť aj na sladko.

Bravčové rezne s marhuľami
Aj tak sa dá uvariť. Slovenská exotika z Nového Mesta n. /Váhom. Je to kraj...