Špagety so špenátom
Špagety so špenátom

Carbonara so špenátom

podravka - fotkapodravka, 12. novembra 2018. Komerčný recept.
Carbonara so špenátom
Foto: podravka

Carbonara špagety posypané slaninkou vás určite potešia za každého počasia.

4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

50 g
150 g čerstvý
4
1 PL
1 KL
350 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Slaninu nakrájame na kocky.

  2. 2

    Špenát umyjeme, scedíme a dáme do elektronického sekáčika. Najprv posekáme špenát. Potom pridáme vidličkou rozmiešané vajcia, krémový syr a ochucovadlo Natur.

  3. 3

    Podravka špagety uvaríme podľa návodu na obale.

  4. 4

    Širšiu panvicu zahrejeme a opečieme na nej slaninu. Slaninu vyberieme a dáme tam rozmixovanú špenátovú zmes, ktorú trošku zohrejeme. Pridáme uvarené špagety (trošku vody, v ktorej sa varili špagety, ak je to potrebné), všetko spolu premiešame a zložíme z ohňa.

  5. 5

    Teplé špagety podávame posypané čiernym korením a opečenou slaninou.

  6. 6

    Rada: Namiesto čerstvého špenátu môžete použiť aj mrazený.

Diskusia k receptu

papava
Je to dobré. Mala som čerstvý špenát, dcéra má teraz krehký jesenný. Posekaný špenát treba dať najprv nachvíľu na tuk, aby sa odparila voda. Potom pridať ostatné prísady, syru troška viac. Jedlo chutné a rýchlo pripravené.