prazdny

Losos podľa Zory Czoborovej

Hlavné jedlá

Kvalitná a vyvážená strava je hlavným faktorom pri starostlivosti o zdravie. Losos obsahuje viac ako 60 % bielkovín a možno aj preto je tak obľúbený pri zdravom stravovaní. Pozrite sa, ako ho pripravuje Zora Czoborová....

prazdny

Cigánska s domácimi žemľami

Bravčové mäso

Ak máte radi grilovanú krkovičku, určite oceníte tento recept na cigánsku. Zvlášť, ak si...

prazdny

Sardinková nátierka

Raňajky

Určite poznáte nátierku zo sardiniek. A skúšali ste ju s orechami? V tomto recepte sme ich...

prazdny

Plnené bravčové mäso

Bravčové mäso

Rýchle jedlo z jedného pekáča. Nenáročna príprava, ktorú zvláda aj začiatočník.

prazdny

Plnená bravčová sekaná z domácej pekárne

Bravčové mäso

Mleté mäso nakoreníme podľa chuti, pridáme vajíčko (aby mäso pekne držalo po prepečení a vychladnutí), ...

prazdny

Vcelku pečená bravčová krkovička

Bravčové mäso

Na posledný deň v roku také jednoduché jedlo z bravčovej krkovičky.

prazdny

Kuracia nátierka s pórom

Kuracie mäso

Nátierky sú skvelé nielen ako rýchla večera ale aj ako pohostenie pre nečakanú návštevu.

prazdny

Vestfálska dusenina

Hovädzie mäso

V priebehu rokov sa táto výdatná polievka varila na mnoho rôznych spôsobov. Polievka mi neprišla na...

prazdny

Retro kurací stroganov

Kuracie mäso

Na rozpustenej masti opražíme do sklovita nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané kuracie mäso a...

prazdny

Jednoduché cestoviny s morčacím mäsom a paradajkami

Cestoviny

Po sviatočnom hodovaní je čas vrátiť sa k ľahším jedlám....

prazdny

Kuracina so sušenými hríbmi na smotane

Kuracie mäso

Dnes kuracina s hríbmi na smotane.

prazdny

Údený pstruh s citrónovým želé a chrenovou šľahačkou

Slané chuťovky

Želatínu namočíme na 5 minút do studenej vody.

prazdny

Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak

Bravčové mäso

Tentoraz som vyskúšala pripraviť rezne bez vajec a bez múky.

prazdny

Zubáč v kukuričných lupienkoch so zemiakovým šalátom

Hlavné jedlá

Ak je zubáč vcelku, nakrájame ho na filety, osolíme, okoreníme a obaľujeme v múke, ...

prazdny

Morčacie prsia so sušenými paradajkami

Hlavné jedlá

Morčacie prsia prešpikujeme sušenými paradajkami, ochutíme soľou, čiernym korením a dáme piecť asi na 40 minút.

prazdny

Jahňací chrbát na bielom víne s karamelizovanými slivkami

Hlavné jedlá

Veľmi chutný jahňací chrbát dusený vcelku. Podlievala som ho bielym vínom a pripravila som k nemu...

prazdny

Grilované krevety

Hlavné jedlá

Ak sa rozhodnete pripraviť krevety, tak rozhodne uprednostnite surové - sú šedé a nie tie červenkasté,...

prazdny

Hovädzí plátok na drienkovom lekvári a bielom víne

Hovädzie mäso

Nedeľný obed z hovädzieho mäsa, ktoré som pripravovala na drienkovom lekvári a bielom víne.

prazdny

Dubnická pochúťka

Bravčové mäso

Špecifickými ingredienciami tohto jedla je bryndza a pór, ktoré dodávajú jedlu výbornú chuť....

prazdny

Čertova krkovička

Bravčové mäso

Je to bravčová krkovička, ktorá Vás dostane.

prazdny

Údené mäso v zemiakovom ceste s dusenou kyslou kapustou

Bravčové mäso

Zostalo mi trocha údeného mäsa, ktoré sme mali k fazuľovej omáčke. Rozhodla som sa takto...

prazdny

Králik na citrusoch a olivách

Hlavné jedlá

„Furt králíka, každej den máme králíka! Ani Pinďa to už nežere. Viď, Pinďo, že už taky nechceš králíka?“ ...

prazdny

Jahňacia polievka

Hlavné jedlá

Očistené, vykostené, umyté, osušené jahňacie pliecko pokrájame na malé kocky. Zelenú fazuľku nakrájame na asi 4...

prazdny

Grilované kura

Kuracie mäso

Plnku ku kuraťu som piekla zvlášť.

prazdny

Hus s gaštanovým krémom a so zelerovým šalátom

Hlavné jedlá

Do očistenej husi dobre vmasírujeme soľ spolu s rascou a necháme ju odstáť do druhého dňa. Potom...

Mäso