Foto: siuuu
Rýchle a chutné papaníčko. Originálna verzia receptu pochádza z knihy Marcela Ihnačáka, ktorého recepty mám veľmi rada. Ja
som neskôr vyskúšala aj verziu z Zobraziť celý popisRýchle a chutné papaníčko. Originálna verzia receptu pochádza z knihy Marcela Ihnačáka, ktorého recepty mám veľmi rada. Ja
som neskôr vyskúšala aj verziu z kuracieho mäsa. Obe sú mňamkové. U nás som robila iba ako rýchlu večeru s chlebíkom či
toastom, ale s prílohou pokojne aj ako hlavný chod. Množstvá jednotlivých surovín neuvádzam - každý si dá podľa svojej chuti.
Zdroj: Môj blog
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Mäso umyjeme, osušíme, očistíme od blán a nežiadúcich častí a pokrájame na kúsky cca 2,5 x 2,5 cm. Ochutíme soľou, korením, pokvapkáme olejom, premiešame a necháme odležať pokiaľ si pripravíme zvyšné suroviny.
- 2
Keď máme všetko pripravené na ihly alebo špajdle napichujeme na striedačku mäso, slaninu, cibuľu a slivky (ak použijete špajdle, treba ich vopred namočiť na pol hodinku do studenej vody). Ja som špíziky ešte nakoniec jemne posolila a okorenila, pretože pri manipulácii s mäsom sa časť pochutím zotrela.
- 3
Vložíme na gril - ja som použila funkciu gril v rúre, najvyšší stupeň. Piekla som asi 15 minút, pritom som špízy v polovici pečenia otočila. Ak budete pripravovať v rúre, je potrebné dať na spodok pod špízy alobal, pretože mäsko púšťa šťavu počas pečenia.
- 4
Podávame s prílohou podľa chuti - ja som robila ako rýchlu večeru iba s nasucho opečeným celozrnným toastom.
- 5
Verzia s kuracím mäsom:
Tiež Špízy:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem milá Haji - ja mám veľmi rada kombináciu ovocia a mäsa, a ani táto kombinácia ma nesklamala.