Šalát s mäsom, syrom a orechami
Šalát umyjeme a nakrájame ho na rezančeky. Jablko zbavené jadrovníka nakrájame na malé kúsky, pokvapkáme...
Škvarky z kapra - pochúťka k vínu
Túto úžasnú pochúťku som prvý krát jedla v jednej Českobudejovickej vinárni aj keď to nebolo nikdy to...
Zapekané kuracie prsia na banánoch
Patrí k mojím top-receptom, lebo je úžasný na každú príležitosť. Najradšej ho varím na párty...
Sedliacka pečienka
Mám kamarátku, ktorá má celiakiu (neznášanlivosť lepku) našla som pár receptov, snáď jej pomôžu.
Glazovaný losos s omáčkou z whisky
Keď som dnes browsoval po stránkach výrobcu mojej obľúbenej whisky, natrafil som na recept, ktorý...
Treska v majonéze Kimlo
Milujem tresku v majonéze. Ale tú pravú, čo sa predávala ešte za totality, máloktorá...
Slaný koláč s brokolicou
těsto můžeme připravit až 2 dny dopředu a v mikroténovém sáčku uschovat v lednici
Pikantný kurací paprikáš
Slaninu nakrájame na kocky, vyškvaríme, pridáme očistenú nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme. Pridáme červenú...
Stanleyho čínska pomsta
Opísala som ho určite z nejakého časopisu a je dobrý, veľmi nám chutí.
Kuracie prsia v jablkovej omáčke
celá rodina rada maškrtí a ja veľmi rada vymýšľam nové recepty. Tento mám od kamarátky a je...
Smotanové placky
Pochúťkovú smotanu dáme do misy a pomiešame ju aby nebola hrudkovitá, pridáme polohrubú múku, vajcia,...
Rizoto s mletým mäsom
Na oleji necháme urestovať nadrobno nakrájanú cibuľu. Potom pridáme mleté mäso, ktoré dobre premiešame...
Chudobné cestoviny s kabanosom
Cestoviny uvaríme podľa návodu v dostatočnom množstve osolenej vody. Medzitým nakrájame salámu na kúsky, ktoré...
Guľky z mletého mäsa v omáčke
K mletému mäsu pridáme na troche tuku urestovanú pokrájanú cibuľu, soľ, žemle, všetko dobre...
Bôčik v kapuste
Mäso umyjeme a nakrájame na kúsky (asi po 150 g). Jednotlivé kúsky osolíme a dáme do...
Kuracie slimáky v šampiňónovej omáčke
Prsička si naklepeme, pokorenime, trošku posolime. Naukladame šunku, syr (alebo slaninku) , pokrajame na pasiky a...
Lístkové šatôčky plnené mletým mäsom
Cibulku si orestujeme na oleji do sklovita, pridame cesnak, masko a restujeme kym sa masko nezatiahne, potom...
Klužská kapusta - smetisko
Ja som pomenovala tento recept ako smetisko, pretože mi z vidličky viseli strapce kapusty. Mám...
Údené mäso na keli
Kel nakrájame nahrubo, podlejeme vriacou osolenou vodou, povaríme a scedíme. Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme...
Špenátový nákyp so salámou
Mrazený špenát rozkrájame na menšie kúsky a necháme rozmraziť. Na horúcom masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu...
Mleté mäso s kelom
Kel uvaríme do polomäkka, vytlačíme z neho vodu a pomelieme ho s mäsom.
Naša obľúbená kapusta
Takúto kapustu robievala moja maminka a všetci sme ju radi jedávali. Je to chutné, sýte...
Holandský rezeň
Mleté mäso osolíme a okoreníme, pridáme štipku orieška a zalejeme troškou mlieka, zamiešame a prisypeme...
Fazuľové karbonátky
Namočenú fazuľu uvaríme domäkka. Potom ju rozmixujeme na kašu, zmiešame s nastrúhanými zemiakmi, vajcom...
Polievka mačanka
Na malé kocky nakrájané huby opečieme na oleji, pridáme na malé kocky nakrájané údené koleno (čisté...
Čínske kura mojich chlapcov
Recept bol publikovaný v časopise pred asi 15 až 20 rokmi. Rada varím podľa rôznych receptov...
Rezance s kapustou
Na masti ľahko urestujeme cibuľu so salámou, kapustu zlejeme a pridáme k cibuli, dochutíme cesnakom,...
Rezne s mrkvičkou
Z troch lyžíc oleja, citrónovej šťavy, soli, korenia a roztlačeného cesnaku pripravíme marinádu....
Zapekané rezne
Rezne naklepeme, osolíme a posypeme paprikou. Po oboch stranách opečieme na oleji.
Diabolské mäso so zemiakovými plackami
Mäso pokrájame na hrubšie rezance, osušíme prudko opražíme na oleji osolíme okoreníme premiešame a vyberieme...
Ohnivé mäso
Tento recept sme vymysleli, keď môj syn študoval a na internáte si chcel ukuchtiiť niečo dobré...
Kačacie prsia s pomarančovo-čajovou omáčkou
Ak máte radi kačacie mäsko, určite si zamilujete tento spôsob prípravy - ľahký, chuťovo bohatý...
Hydinové rolky plnené špenátom
Priznám sa, špenát som kedysi nemusela, hlavne v školskej jedálni, teraz v akejkoľvek podobe......
Pečený filet z parmice nachovej na teplom uhorkovom šaláte
Najprv si očistíme uhorku. Prekrojíme ju po šírke na dve polovice a tie po dĺžke tiež...