Beťárska polievka

frezia68 - fotkafrezia68, 6. apríla 2010

Ak má niekto zvyšné údené z Veľkonočných sviatkov a chce ho využiť na polievku s kyslou kapustou,pripíšem tento recept,ktorý už dlhé roky radi varíme.Fotku Zobraziť celý popisAk má niekto zvyšné údené z Veľkonočných sviatkov a chce ho využiť na polievku s kyslou kapustou,pripíšem tento recept,ktorý už dlhé roky radi varíme.Fotku neprikladám,je jednoduchý a dnes ju nevarím.

Suroviny

350 g
150 g
50  g
100  g
50 g
10  g
3  ks
2  strúčiky
2  dcl
2  lyžice
 trochu




Postup

  1. 1

    Posekanú cibuľku podusíme na tuku,pridáme mletú papriku,pretlak a podlejeme vodou.Pridáme kapustu,bobkový list,rozotretý cesnak,korenie a soľ opatrne-podľa kapusty a údeniny.Vodu dolejeme podľa množstva polievky.Ak je údenina varená,nakrájanú na kocky pridáme,až keď je kapusta mäkká.V smotane rozhabarkujeme múku,vlejeme do polievky a prevaríme.Ak je kapusta prikyslá a ste ju nepremyli,môže sa pridať štipka cukru. Dobrú chuť!60

Diskusia k receptu

hanina
No to je zvláštne aj my varievame podobnú a práve sme ju pojedli. Vďaka, je zaujímavé zistiť, že aj inde na Slovensku varia zo zvyškov a tak isto. Bola by som rada, keby ste uverejnili viac takýchto " starých" a jednoduchých jedál.
frezia68
Evas,Ty máš krásnu novú fotku :-)) @ Haninka: svet je malý....
frezia68
Zase mám posunutú gramáž a ingrediencie-mrzí ma to,lebo píšem pekne v poradí,tak si nechám poradiť?Alebo admino to nevie opraviť?
evas13
Frézia ja to mám správne napísané, takže je všetko OK. Ďakujem za pochvalu. :-)))
hefi
... škoda že u nás žiadne zvyšky nikdy nie sú...
evas13
Frezi polievočka bola výborná, konečne po dlhom čase zmena.
evas13
Frezia máš peknú fotku a presne takto chodím po kuchyni aj ja.
frezia68
@Evas ,tú varechu som vytiahla z pivnice-niekedy slúžila na vyváranie(keď ešte neboli pračky,ale korytá a rajbačky,asi 65 rokov dozadu) a kvôli "srandičke" čo neurobíme?Ďakujem!
ubka
@Frezia , dnes som robila polievku podľa Teba,dokonca ani udenina nebola,iba kúsoček klobásy,lebo už neviem čo by sme jedli,vymyslam :-)pochutili sme si, odľahčenie dobre padne,ďakujem za recept.Pozdravujem Ta.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia