
Foto: Cyklistka77
Táto roláda prípravou aj vzhľadom pripomína sladký zákusok - kým sa nepozriete lepšie na plnku :-) Vtedy zbadáte, že je tam šunka aj petržlenová Zobraziť celý popisTáto roláda prípravou aj vzhľadom pripomína sladký zákusok - kým sa nepozriete lepšie na plnku :-) Vtedy zbadáte, že je tam šunka aj petržlenová vňať. Nepoužijete žiadny cukor, cesto je piškóta bez cukru a v plnke sú samé dobré veci. Včera roládu moja mamka upiekla a dnes nám všetkým chutila. Preto pridávam recept a želám dobrú chuť :-) A krásne sviatky jari! :-)
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
| 3 ks |
|
| 8 dkg |
|
| 3 lyžice polievkové |
|
| 1/4 kávovej lyžičky |
|
| Plnka: | |
| 30 g |
|
| 2 lyžice |
|
| 3 dl |
|
| 20 dkg |
|
| 2 ks |
|
|
|
|
| trocha |
|
| trocha |
|
Postup
-
1
Roláda: z bielkov, vody a soli ušľaháme sneh. Pridáme žĺtky a múku. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov.
- 2
Plnka: Z masla a múky urobíme zápražku, zalejeme vývarom (asi 3 dl) Dobre všetko rozmiešame, pridáme 2 celé vajcia, osolíme, pridáme zelenú pretržlenovú vňať, muškátový oriešok a nasekanú šunku, (alebo uvarené kuracie,údené, alebo bravčové mäso - každý podľa svojej chuti) Všetko zamiešame a povaríme - hmota zhustne. Ak je to potrebné, zahustíme strúhankou, alebo strúhaným neúdeným syrom. Moja mamka použila domácu strúhanku.
- 3
Horúcu roládu hneď po upečení na chvíľu aj s papierom skrútime (tak, ako sladké rolády) Po asi 10 minútach papier opatrne odstránime, naplníme plnkou, skrútime a uložíme do chladu stuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu