
Furmanský guláš s haluškami
Tento guláš vás nielen zasýti, ale vám určite aj zachutí. Navyše, netreba ho variť...

Gallo pinto podľa hudobníka Mateja Smutného
Hudobník Matej Smutný sa nedávno vrátil z Kostariky, a tak nám uvaril tradičné miestne jedlo gallo...

Rizoto s hovädzím mäsom
Rizoto zjem na všetky spôsoby z mäsa hovädzieho, bravčového, kuracieho i morčacieho a hlavne s pridanou zeleninkou....

Steak sendvič s restovanou zeleninou a domácou majonézou
Kto by nepoznal naše slovenské „lepeňáky“. My si však tentoraz doprajeme kus kvalitného mäsa, zdravú...

Paradajkovo-tuniaková omáčka na cestoviny
Výborná omáčka, ktorú si pripravíte rýchlo a veľmi jednoducho. U nás doma patrí medzi najobľúbenejšie...

Krehká bravčová pečeň
Mám rád pečeň v akejkoľvek úprave, tak som vyskúšal aj tento spôsob....

Jesenný šalát s pečenými zemiačikmi
Je to jednoduché a chutné jedlo. Jesenný som ho nazvala preto, že práve začiatkom jesene...

Nedeľné pečené kura s výbornou plnkou
Plnené pečené kura krásne rozvonia váš dom. V plnke určite nevynechajte muškátový oriešok, pretože dodáva...

Zaspomínajte si na dovolenku v Grécku, urobte si musaku
Baklažán, mleté mäso, bešamelová omáčka. To sú tri základné súčasti pokrmu zvaného musaka...

Bravčové karé na čerstvých hríboch
Vlastnoručne nazbierané čerstvé hríby manžel očistil, nakrájal a bol dnes s nimi perfektný obed.

Plnená paprika so silnou paradajkovou omáčkou
Bežný recept na plnenú papriku, ale tentokrát s paradajkovou omáčkou bohatej a intenzívnej chuti.

Bolonská omáčka, s ktorou špagety chutia najlepšie
Na prípravu svetoznámej bolonskej omáčky z mletého hovädzieho mäsa síce potrebujete dostatok času, ale ten pôžitok...

Zemiakové placky na oškvarkoch s kyslou kapustou
Bramboráky (vošouchy, kramfleky...a i jiné, krajové názvy) se dělají ze syrových brambor....

Rizoto s bravčovým mäsom - špeciál
Toto bolo u našich doma odjakživa rizoto, pripravované z perkeltu s bársakým mäsom, od bravčového až po zajačie...

Jednoduché a rýchle cestoviny s kuracím mäsom a nivovou omáčkou
Uvarte si hoci aj dnes na obed cestoviny podľa obľúbeného receptu 2. vicemiss Slovensko Jany Vozárovej....

Rizoto z rúry
Na troche oleja najprv podusíme nakrájanú cibuľu. Pridáme na menšie kocky nakrájané mäso, kapiu, ...

Kurací paprikáš, ten náš
Doma, ešte na Barčianskej 32, naši paprikáš pripravovali z celých kurčiat, ja ho „fušujem“ len z ich stehien....

Zabíjačková polievka podľa starej mamy
Bravčové mäso, klobása, kyslá kapusta a krúpy tvoria základ tejto chutnej a sýtej polievky z...

Plnená paprika
Milujem plnenú papriku teraz cez sezónu. V zime mi narýchlo stačia guľky v omáčke. 🙂

Špagety so syrovo-šampiňónovou omáčkou a s mäsovými guľkami
Naše obľúbené špagety podľa môjho vymysleného receptu....

Hovädzie na mrkve a hrášku
Na masti opečieme cibuľu nakrájanú na kocky do zlata. Pridáme paradajkový pretlak a krátko orestujeme...

Thajská polievka s lososom podľa Júlie a Petra Hečkovcov
Legendárne súrodenecké duo Júlia a Peter Hečkovci spolu naspievalo množstvo známych hitov. Na pódiu im to...

Gazdovské zemiaky s bravčovým mäsom
Rýchly obed alebo večera z panvičky, do ktorej použijete zvyšok upečeného alebo uvareného mäska, či...

„Brudit“ zo Seliec
Toto jedlo sa pripravuje z niekoľkých druhov rýb a kôrovcov – pri Jadrane z takých, ktoré...

Košické rezne
Šťavnaté a chutné rezne v horčicovo-kečupovej omáčke s hubami, nie len na nedeľný obed od mojej mamky....

Marinované kuracie prsia na cibuli
Kuracie prsia nakrájame na plátky. Suroviny na marinádu zmiešame, vložíme do nej mäso a necháme...