Kuracie soté
Kuracie soté

Rýchle kuracie soté v sójovo-zázvorovej omáčke

ryzasos - fotkaRyža SOS, 14. mája 2023. Komerčný recept.
Rýchle kuracie soté v sójovo-zázvorovej omáčke
Foto: ryzasos

Opäť hľadáte chutný a nenáročný recept s kuracím mäsom? Skúste toto rýchle kuracie soté v sójovo-zázvorovej omáčke. V jedle sa spájajú výborné chute Zobraziť celý popisOpäť hľadáte chutný a nenáročný recept s kuracím mäsom? Skúste toto rýchle kuracie soté v sójovo-zázvorovej omáčke. V jedle sa spájajú výborné chute z dostupných surovín, ktoré máte zaisto práve v kuchyni no a servírovať ho môžete do 25 minút. Odporúčame vyskúšať, skvelý je aj do krabičky.
Zdroj: Fitrecepty

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1 PL
100 g
250 ml
1/2 ČL
1 ks
2 cm
3 PL
2 strúčiky
1 PL




Postup

  1. 1

    Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, a potom ju v hrnci zalejeme 250 ml vody.

  2. 2

    Pridáme soľ a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni domäkka (približne 13 minút). Po dovarení ju necháme prikrytú.

  3. 3

    V hrnci si na rozohriatom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.

  4. 4

    Potom pridáme nakrájané kuracie mäso, najemno nastrúhaný zázvor alebo korenie, prelisované strúčiky cesnaku a všetky zvyšné koreniny a mäso restujeme približne 3 minúty na silnom plameni.

  5. 5

    Potom pridáme sójovú omáčku a za občasného miešania mäso restujeme približne 15 minút. V prípade potreby ho podlejeme trochou vody.

  6. 6

    Napokon mäso servírujeme s uvarenou ryžou, posypané sezamom a môžeme pridať aj klíčky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia