Rýchle kuracie soté v sójovo-zázvorovej omáčke
Foto: ryzasos
Opäť hľadáte chutný a nenáročný recept s kuracím mäsom? Skúste toto rýchle kuracie soté v sójovo-zázvorovej omáčke. V
jedle
sa spájajú výborné chute Zobraziť celý popisOpäť hľadáte chutný a nenáročný recept s kuracím mäsom? Skúste toto rýchle kuracie soté v sójovo-zázvorovej omáčke. V
jedle
sa spájajú výborné chute z dostupných surovín, ktoré máte zaisto práve v kuchyni no a servírovať ho môžete do 25 minút.
Odporúčame vyskúšať, skvelý je aj do krabičky.
Zdroj: Fitrecepty
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, a potom ju v hrnci zalejeme 250 ml vody.
- 2
Pridáme soľ a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni domäkka (približne 13 minút). Po dovarení ju necháme prikrytú.
- 3
V hrnci si na rozohriatom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.
- 4
Potom pridáme nakrájané kuracie mäso, najemno nastrúhaný zázvor alebo korenie, prelisované strúčiky cesnaku a všetky zvyšné koreniny a mäso restujeme približne 3 minúty na silnom plameni.
- 5
Potom pridáme sójovú omáčku a za občasného miešania mäso restujeme približne 15 minút. V prípade potreby ho podlejeme trochou vody.
- 6
Napokon mäso servírujeme s uvarenou ryžou, posypané sezamom a môžeme pridať aj klíčky.
Tiež kuracie soté:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu